Μουσική γένους θηλυκού: Ένα μουσικό ταξίδι από την Αθήνα στη Μόσχα Μουσική γένους θηλυκού: Ένα μουσικό ταξίδι από την Αθήνα στη Μόσχα
Εναλλακτική Σκηνή
Μουσική γένους θηλυκού: Ένα μουσικό ταξίδι από την Αθήνα στη Μόσχα
Καλλιτεχνική Περίοδος 2018/19 - Μυρσίνη Μαργαρίτη - Έφη Αγραφιώτη
17 Φεβρουαρίου 2019
Πρωταγωνιστές Παράστασης

ΥΨΙΦΩΝΟΣ
Μυρσίνη Μαργαρίτη

ΠΙΑΝΟ
Έφη Αγραφιώτη

Εναλλακτική Σκηνή
Όπερα

Μουσική γένους θηλυκού: Ένα μουσικό ταξίδι από την Αθήνα στη Μόσχα

Μυρσίνη Μαργαρίτη - Έφη Αγραφιώτη

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται μία ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης από τα Ταμεία της ΕΛΣ

Ώρα έναρξης: 19.00  |    

Η υψίφωνος Μυρσίνη Μαργαρίτη και η πιανίστα Έφη Αγραφιώτη μας προσκαλούν σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι από την Αθήνα στη Μόσχα την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, στις 19.00. Αφετηρία, η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Για το πρόγραμμα της συναυλίας με τίτλο Μουσική γένους θηλυκού, οι καλλιτέχνιδες  ανασύρουν  ενδιαφέρουσες μουσικές εμπνεύσεις γυναικών συνθετριών, φωτίζοντας ονόματα που έζησαν γύρω ή μέσα στα χρόνια της σοβιετικής επιρροής στα Βαλκάνια. Στην συναυλία θα παρουσιαστούν εξαιρετικά έργα γνωστών και άγνωστων συνθετριών. Επίσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει και πέντε τραγούδια της Ρένας Κυριακού, η οποία αναγνωρίστηκε ως παγκόσμιας ολκής πιανίστα στον 20ο αιώνα, η οποία παρέμεινε άγνωστη ως συνθέτρια.

Ξεκινώντας από την Αθήνα το κοινό θα περιπλανηθεί στα Βαλκάνια μέχρι τη Ρωσία της σοβιετικής εποχή. Ανάμεσα στις συνθέτριες θα συναντήσει και αρκετές Ελληνίδες της διασποράς, οι οποίες τιμήθηκαν για το έργο τους στο τόπο που έζησαν και εργάστηκαν.

 

 

Η εκδήλωση «ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ» ανήκει στην ενότητα του προγραμματισμού της Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ με τον τίτλο «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΠΡΩΙΝΑ» που εντάσσεται στην Πράξη «ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣ» (MIS 5004053) με κωδικό 2017ΕΠΑ08510107 (Άξονας 06 του Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ») και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.

 

 

footer