Περιηγητικά
Άλλοι χώροι
Περιηγητικά

Άλλοι χώροι - Κωνσταντίνος Χατζής

Ιούλιος 2021
Δημιουργική Ομάδα

Σύνθεση κειμένου, σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Χατζής
Πρωτότυπη ιδέα, έρευνα: Στέλλα Παπακωνσταντίνου
Δραματουργία: Αντιγόνη Καράλη
Ενορχήστρωση, μουσική προσαρμογή: Γιώργος Ταμιωλάκης
Κοστούμια: Ιφιγένεια Νταουντάκη

 

Πρωταγωνιστές Παράστασης

Εις δόξαν: Γάλλος φιλέλληνας στρατιωτικός
Ερμηνεύει η Αγλαΐα Παππά

Εις θάνατον: Αμερικανός φιλέλληνας γιατρός
Ερμηνεύει η Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου

Εις διχασμόν: Γάλλοι, Άγγλοι φιλέλληνες διπλωμάτες
Ερμηνεύουν οι Αγλαΐα Παππά, Αντιγόνη Καράλη, Χρήστος Ντούλας, Στέλλα Παπακωνσταντίνου

 

Μουσικό σύνολο Sibílima: Χρήστος Καλκάνης (κλαρινέτο), Λευτέρης Ανδριώτης (κρητική λύρα), Στέλιος Παπαναστάσης (βιόλα), Γιώργος Ταμιωλάκης (βιολοντσέλο)

Άλλοι χώροι

Άλλοι χώροι

Περιηγητικά

Κωνσταντίνος Χατζής

Available Dates

  • 06, 08, 13 Ιουλ 2021

Μουσικό θέατρο – Πρώτη παρουσίαση
Ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ
Αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης
Κύκλος «Η Επανάσταση με τα μάτια των άλλων»

Περιηγητικά
Τρεις μουσικές αφηγήσεις ξένων περιηγητών στην Ελληνική Επανάσταση

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

 

Εις δόξαν: Γάλλος φιλέλληνας στρατιωτικός
Αύλειος χώρος του Νομισματικού Μουσείου
6 Ιουλίου 2021
/ Ώρα έναρξης: 19.30

 

Εις θάνατον: Αμερικανός φιλέλληνας γιατρός
Κήπος του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών – Αρχοντικό Δεκόζη Βούρου
8 Ιουλίου 2021 / Ώρα έναρξης: 19.30

 

Εις διχασμόν: Γάλλοι, Άγγλοι φιλέλληνες διπλωμάτες
Αύλειος χώρος του Μεγάρου της Δουκίσσης Πλακεντίας στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
13 Ιουλίου 2021
/ Ώρα έναρξης: 19.30

 

Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονικά δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται μία ημέρα πριν από την έναρξη της κάθε παράστασης μέσω της ticket services

Το κάθε δελτίο εισόδου ισχύει έως μισή ώρα πριν από την έναρξη της κάθε παράστασης

 

 

 

ΙΣΝ LOGO 2021

Τρεις μουσικές αφηγήσεις ξένων περιηγητών στην Ελληνική Επανάσταση φέρνουν τα Περιηγητικά του Κωνσταντίνου Χατζή σε τρεις εξωθεατρικούς χώρους της Αθήνας με αξιοσημείωτο ιστορικό παρελθόν στις 6, 8 και 13 Ιουλίου 2021. Η παραγωγή αποτελεί ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ και εντάσσεται στον θεματικό κύκλο «Η Επανάσταση με τα μάτια των άλλων», ο οποίος πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Τα τρία αυτά μουσικοθεατρικά έργα καλούν τους θεατές να περιπλανηθούν με τη σειρά τους μέσα στην ιστορία των εθελοντών που διαδραμάτισαν ανεκτίμητο ρόλο στη διάρκεια, αλλά και την επαύριο, της Επανάστασης. Η πρώτη μουσική αφήγηση, «Εις δόξαν: Γάλλος φιλέλληνας στρατιωτικός», θα παρουσιαστεί στον αύλειο χώρο του Νομισματικού Μουσείου (6/7), η δεύτερη, «Εις θάνατον: Αμερικανός φιλέλληνας γιατρός», στον κήπο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών όπου στεγάζεται το εστιατόριο Black Duck (8/7) και η τρίτη, «Εις διχασμόν: Γάλλοι, Άγγλοι φιλέλληνες διπλωμάτες», στον αύλειο χώρο του Μεγάρου της Δουκίσσης Πλακεντίας στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (13/7). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται μία ημέρα πριν από την έναρξη της κάθε παράστασης μέσω της ticket services.

Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για τη δημιουργία του επετειακού προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

 

 

Με τον όρο «φιλέλληνες» έμειναν γνωστοί ξένοι πολίτες, κυρίως από τη Γαλλία, την Αγγλία, την Ιταλία αλλά και την Αμερική, που συνέδραμαν με διάφορους τρόπους την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Με τις ιδεολογικές του ρίζες στο ενδιαφέρον της Δύσης για την κληρονομιά της κλασικής αρχαιότητας, αλλά και στο φιλελεύθερο αίτημα για εξέγερση απέναντι σε κάθε λογής απολυταρχία που διέτρεχε καθολικά την «εποχή των επαναστάσεων», το κίνημα του φιλελληνισμού σημάδεψε την έναρξη του 19ου αιώνα, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αίσια έκβαση του αγώνα για τον σχηματισμό του νέου ελληνικού κράτους.

Φόρος τιμής στην ξεχωριστή εκείνη κατηγορία φιλελλήνων που ταξίδεψαν από την Ευρώπη και την Αμερική για να συμπαραταχθούν με τους εξεγερμένους Έλληνες, τα Περιηγητικά επικεντρώνονται σε τρεις κατηγορίες εθελοντών που διαδραμάτισαν ανεκτίμητο ρόλο στη διάρκεια, αλλά και την επαύριο, της Επανάστασης: τους στρατιωτικούς, τους γιατρούς και τους διπλωμάτες.

Η δραματουργία των πρωτότυπων αυτών μουσικοθεατρικών έργων βασίζεται σε πραγματικά βιογραφικά στοιχεία τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για τη συγγραφή των θεατρικών κειμένων με έντονο το μυθοπλαστικό στοιχείο. Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στους εξωτερικούς χώρους τριών ιστορικών κτιρίων:

  • του Ιλίου Μελάθρου, έργου του Ερνέστου Τσίλλερ, κατοικίας του ανασκαφέα της Τροίας Ερρίκου Σλήμαν και σημερινής στέγης του Νομισματικού Μουσείου
  • του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, ζωντανού συμβόλου της μετάβασης από την πολυπολιτισμική οθωμανική διοίκηση στη νεωτερικότητα του ελληνικού εθνικού κράτους, διαμέσου του νεοκλασικισμού και των οριενταλιστικών φαντασιώσεων
  • του Μεγάρου της εμβληματικής φιλελληνίδας Δουκίσσης της Πλακεντίας (Villa Ilissia), έργου του αρχιτέκτονα Σταμάτη Κλεάνθη και σημερινής στέγης του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου.

Έτσι, οι θεατές γίνονται κοινωνοί τόσο της ιστορικότητας των χώρων όσο και του βιώματος των συγκεκριμένων αφηγήσεων.

 

 

Λίγα λόγια για τη μουσική

Η μουσική επένδυση των κειμένων συντέθηκε βασιζόμενη σε αναφορές τόσο σε δημοτικά τραγούδια, κρατώντας έτσι το ελληνικό στοιχείο, όσο και σε κλασικά έργα, ίδιας ή παλαιότερης χρονολογίας με τις εξιστορήσεις των χαρακτήρων. Αναφορικά με τη σύνθεση του κάθε έργου χωριστά, στην αφήγηση «Εις δόξαν» τα κομμάτια που χρησιμοποιήθηκαν είναι ο «Χορός του Ζαλόγγου» και το «Lacrimosa» από το Ρέκβιεμ του Β.Α. Μότσαρτ. Στο «Εις θάνατον», το κοινό θα ακούσει αποσπάσματα της Σονάτας για βιόλα αρ. 1 του Αντόνιο Μπαρτολομέο Μπρούνι, καθώς και τη μουσική του τραγουδιού «Ξένος εδώ, ξένος εκεί», «πειραγμένη» από κλασικές συνθετικές συνήθειες της εποχής. Τέλος, στην τρίτη κατά σειρά αφήγηση, «Εις διχασμόν», θα συναντηθούν η μουσική του τραγουδιού «Κοράσιν ετραγούδαγε» με την εισαγωγή του έργου Το χιόνι (La neige) του Ντανιέλ Ωμπέρ.

 

 

 

Σκηνοθετικό σημείωμα

1821.
Επανάσταση.
Μια μεγάλη ευκαιρία να επανεξετάσουμε τη σχέση μας με την ιστορία.
Με την ιστορία μας.
Να αναμετρηθούμε μαζί της.
Να κοιτάξουμε με μεγαλύτερη ψυχραιμία τι ήταν αυτό που πυροδότησε την Επανάσταση.
Να παραδεχτούμε και να αποδεχτούμε όλες τις εσωτερικές συγκρούσεις της τότε αναδυόμενης Ελλάδας.
Ποιος ο ρόλος της Ευρώπης;
Ποιος ο ρόλος των φιλελλήνων;
Σε τι βαθμό και πώς επηρέασε ο Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός την εξέγερση των Ελλήνων για ένα ανεξάρτητο κράτος;
Ένα έθνος-κράτος;
Μέσα σε ποια διεθνή κοινωνικοπολιτική ταραχή γεννήθηκε η ανάγκη για ελευθερία ανάμεσα σε νεοσύστατα έθνη και παλιές μοναρχίες που άρχισαν να παραπαίουν;
Και τι είδους ελευθερία θα προέκυπτε μετά από τόσους αγώνες;
Τι είδους ελευθερία τελικά προέκυψε;
Ποιες σύγχρονες αντηχήσεις αναδύθηκαν;
Πώς επηρέασε η Επανάσταση την κοινωνικοπολιτική ζωή της Ελλάδας από τότε μέχρι και σήμερα;
Ερωτήματα που ακόμα θέτω συνέχεια στον εαυτό μου.
Και που συνεχώς επαναπροσδιορίζω.
Γιατί είναι καλύτερο τελικά να μην καταλήγεις σε συγκεκριμένες οπτικές.
Οφείλεις να αφήνεις ελεύθερα τα υλικά σου να «ζυμωθούν» και να θέτουν συνεχώς καινούρια ερωτήματα.
Συνεχώς κι άλλα ερωτήματα.
Ας μην αποφασίσουμε μαύρο ή άσπρο.
Ας περιηγηθούμε μέσα στην ιστορία κι ο καθένας από μας ας δώσει τις δικές του απαντήσεις.
Ας γεννήσει καινούριες ερωτήσεις.
Η σχέση μας με την ιστορία δεν τελειώνει ποτέ.
Η ιστορία θα είναι πάντα εκεί περιμένοντας να την ερμηνεύσουμε ξανά και ξανά.
Ας μην είμαστε τόσο αποφασισμένοι και βιαστικοί να «ξέρουμε».
Κι είναι πάντα κι αυτή η ανακουφιστική λειτουργία του θεάτρου να μην παίρνει θέση.
Επανάσταση λοιπόν.
6, 8 και 13 Ιουλίου.

— Κωνσταντίνος Χατζής

Σύνοψη

 

Εις δόξαν
Γάλλος φιλέλληνας στρατιωτικός
Αύλειος χώρος του Νομισματικού Μουσείου
6 Ιουλίου 2021 / Ώρα έναρξης: 19.30

 

Η ποιητική δυστοπική ματιά ενός Γάλλου φιλέλληνα στρατιωτικού πάνω στον πόλεμο. Μέσα από το τοπίο του πολέμου, βλέπει τον «εφιάλτη της ανθρώπινης μοίρας». Ο πόλεμος κυριεύει την ανθρώπινη ύπαρξη, την αναγκάζει να χορεύει μέσα σε μια θύελλα από θανάτους, βασανισμούς και δυστυχίες. Γυναίκες, άντρες και παιδιά, όλοι περιδινούνται μέσα σε αυτή την αέναη θύελλα του πεπρωμένου. Τι, λοιπόν, είναι ο πόλεμος στα μάτια του ανθρώπου που έχει γνωρίσει μια διαφορετική οπτική της Επανάστασης; Υπάρχει άραγε αυτό που αποκαλούμε ελπίδα;

Εις θάνατον
Αμερικανός φιλέλληνας γιατρός
Κήπος του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών – Αρχοντικό Δεκόζη Βούρου
8 Ιουλίου 2021 / Ώρα έναρξης: 19.30

Αμερικανός, γιατρός και άνθρωπος. Αντικρίζει τις πραγματικές δυσκολίες μιας επανάστασης. Υπηρέτης του ιερού λειτουργήματος της ιατρικής, αντιμετωπίζει μια κατάσταση όχι και τόσο γνώριμη. Η συνειδητοποίηση έρχεται από εκεί που δεν το περιμένει. Το λειτούργημα έρχεται σε σύγκρουση με το ένστικτο της ανθρώπινης επιβίωσης. Η οπτική της μεγάλης εικόνας αλλάζει και ο γιατρός αναγκάζεται να βιώσει ακραία συναισθήματα, άγνωστα σε καιρούς ειρήνης. Μέσα στην πίεση του πολέμου, πολλοί λυγίζουν και σκέφτονται αλλιώς. Το πώς δεν είναι θέμα λογικό, ούτε συναισθηματικό, αλλά πρακτικό.

 

Εις διχασμόν
Γάλλοι, Άγγλοι φιλέλληνες διπλωμάτες
Αύλειος χώρος του Μεγάρου της Δουκίσσης Πλακεντίας στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο
13 Ιουλίου 2021 / Ώρα έναρξης: 19.30

Όλοι στέκονται μουδιασμένοι μπροστά στον ανθρώπινο πόνο. Υπάρχουν σίγουρα άνθρωποι που σπεύδουν να βοηθήσουν, να σώσουν, αλλά υπάρχουν και αυτοί που θέλουν να εκμεταλλευτούν. Συμπόνια υπάρχει – όμως από ποια πλευρά και από ποια θέση; Μιλούν πολλοί, αλλά αποτέλεσμα μηδενικό. Άτομα που, για τους δικούς τους λόγους, απλώς στέκονται και χαμογελούν σε έναν κόσμο που ζητά απεγνωσμένα βοήθεια. Δεν είναι θέμα ατομικό, αλλά οικουμενικό. Η Επανάσταση βρίσκεται εδώ για να απελευθερώνει, και όχι για να σκορπά θάνατο και σκλαβιά. Μετά από όλα αυτά, η Ευρώπη σιωπά!

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Κωνσταντίνος Χατζής Σύνθεση κειμένου, σκηνοθεσία

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι σκηνοθέτης, μουσικός και ιδρυτής της θεατρικής Ομάδας Χρώμα. Έχει σκηνοθετήσει ένα ευρύ ρεπερτόριο κλασικών και σύγχρονων θεατρικών έργων με έμφαση στο αρχαίο δράμα, αλλά και έργα μεγάλων λογοτεχνών, όπως ο Ντοστογιέφσκι. Η σκηνοθεσία του χαρακτηρίζεται από εμβριθή έρευνα σε σχέση με τον λόγο και τον ρυθμό αλλά και από διασκευές λογοτεχνικών έργων σε θεατρικό λόγο. Κεντρικό ρόλο στα έργα του παίζει η διακειμενικότητα καθώς και η μουσική, η οποία βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τα κείμενα και τους ηθοποιούς. Έχει συνεργαστεί με πληθώρα σημαντικών ηθοποιών και μουσικών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

 

Στέλλα Παπακωνσταντίνου Πρωτότυπη ιδέα, έρευνα, ερμηνεύτρια

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Κοινωνική Ανθρωπολογία στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο με εξειδίκευση στη Λογοτεχνία και την Κοινωνική Ανθρωπολογία της Ανατολικής Μεσογείου στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Σπούδασε υποκριτική στην Ανώτερη Ιδιωτική Δραματική Σχολή δήλος – Δήμητρα Χατούπη. Μετά από μακρά παραμονή στο εξωτερικό, επέστρεψε στην Αθήνα όπου συνεχίζει τις σπουδές της σε προδιδακτορικό επίπεδο, στο θέατρο και τον κινηματογράφο, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, με έδρα το Ναύπλιο. Παράλληλα εργάζεται ως δραματολόγος, βοηθός σκηνοθέτη και θεατρική ερευνήτρια.

 

Αντιγόνη Καράλη Δραματουργία, ερμηνεύτρια

Δημοσιογράφος με ειδικότητα στο πολιτιστικό ρεπορτάζ και πολυετή εμπειρία στον χώρο του πολιτισμού. Εργάστηκε σε εφημερίδες, περιοδικά και ιστοτόπους. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε ιδιωτικό κανάλι, στη διεύθυνση επικοινωνίας και μάρκετινγκ. Έχει υπογράψει τη δραματουργική επεξεργασία του κειμένου της παράστασης Μια τόσον ωραία και τόσον νόμιμος υπόθεσις: Αϊτή / Ελλάδα / 1821, σε παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή.

 

Γιώργος Ταμιωλάκης Ενορχήστρωση, μουσική προσαρμογή

Γεννήθηκε στην Κρήτη το 1986. Είναι τσελίστας και συνθέτης με έδρα την Αθήνα. Απόφοιτος του Μουσικού Λυκείου Παλλήνης, του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου και της Μουσικής Ακαδημίας Φρυντέρυκ Σοπέν της Βαρσοβίας. Κέρδισε το 1ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εγχόρδων της ΧΟΝ το 2010. Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια μουσικής ερμηνείας με τον Γιούλιους Μπέργκερ και τον Ουμπέρτο Κλέριτσι, και μουσικής σύνθεσης με τους Ράφαου Γιάνιακ, Αλεξάντερ Κοστσιούφ και Mηνά Μπορμπουδάκη. Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με συνοδεία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2011). Έχει συνεργαστεί ως συνθέτης, σχεδιαστής ήχου και ερμηνευτής με σχήματα όλων των ειδών μουσικής, καθώς και με ομάδες θεάτρου και σύγχρονου χορού, σε ζωντανές εμφανίσεις και έργα video art. Οι συνθέσεις του χαρακτηρίζονται από μελωδικές και γεωμετρικές δομές, συχνά επηρεασμένες από στοιχεία φολκλόρ.

 

Ιφιγένεια Νταουντάκη Κοστούμια

Γεννήθηκε στα Χανιά. Σπούδασε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και στην Κρατική Ακαδημία Παραστατικών Τεχνών της Πράγας (DAMU). Είναι απόφοιτος του Δημόσιου ΙΕΚ Γαλατσίου με ειδικότητα Τεχνικός Τεχνολογίας Ενδύματος και Υποδήματος – Σχεδιαστής Μόδας. Ως ενδυματολόγος-σκηνογράφος έχει εργαστεί στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στη διαφήμιση με τον Χρήστο Νίκου και τον Μαριάνο Πενσόττι, ενώ παράλληλα στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τον Βασίλη Μαυρογεωργίου, τον Παντελή Δεντάκη και τη Μαριάννα Κάλμπαρη. Ως βοηθός ενδυματολόγου-σκηνογράφου, μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με την Ιωάννα Τσάμη, τον Κωνσταντίνο Ζαμάνη, τη Λίτα Κοκονάρη και τη Δήμητρα Λιάκουρα για παραγωγές, μεταξύ άλλων, του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, του Εθνικού Θεάτρου και του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

 

­­­­­­­­­­­­

Αγλαΐα Παππά Ερμηνεύτρια

Γεννήθηκε στην Πάτρα και κατάγεται από τα Γιάννενα. Έκανε τη βασική της εκπαίδευση στη Γαλλία (Externat Saint-Louis, Παρίσι). Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Έχει συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις όπως Φαίδρα του Ρακίνα (σκηνοθ. Γιάννης Xουβαρδάς), Ανδρομάχη (σκηνοθ. Zακ Λασσάλ), Τρωάδες (σκηνοθ. Μιχάλης Κακογιάννης), Ιφιγένεια η εν Ταύροις και Ορέστης του Ευριπίδη (σκηνοθ. Σταύρος Τσακίρης), Μόλλυ Μπλουμ του Τζέιμς Τζόυς (σκηνοθ. Δημήτρης Οικονόμου, Βραβείο Ερμηνείας Λογοτεχνικού Κειμένου, Διεθνές Φεστιβάλ One Man Show Μόσχας, Βραβείο Ερμηνείας, Βραβείο Κριτικών και Βραβείο Οργανωτικής Επιτροπής, Στούντιο Γκροτόφσκι Βρότσουαφ Πολωνίας), Λαχταρώ της Σάρας Κέιν και Αντιγόνη του Σοφοκλή (σκηνοθ. Λευτέρης Βογιατζής), Ορέστεια του Ξενάκη (σκηνοθ. Σπύρος Σακκάς), Ικέτιδες (σκηνοθ. Πωλ Κουκ, Μιχαήλ Μαρμαρινός) και Μήδεια του Ευριπίδη (σκηνοθ. Ανατόλι Βασίλιεφ), ODC (σκηνοθ. Έλλη Παπακωνσταντίνου), Alarme, Amor (σκηνοθ. Θεόδωρος Τερζόπουλος), Julius (σκηνοθ. Κωνσταντίνος Χατζής), Βάκχες του Ευριπίδη (σκηνοθ. Άντζελα Μπρούσκου), Λυσιστράτη του Αριστοφάνη (σκηνοθ. Μιχαήλ Μαρμαρινός), Παράξενες ιστορίες του Έντγκαρ Άλλαν Πόε (σκηνοθ. Λουίζα Κωστούλα), Ικέτιδες του Ευριπίδη (σκηνοθ. Στάθης Λιβαθινός), Η κωμωδία της ματαιοδοξίας του Ελίας Κανέττι (σκηνοθ. Κλάουντιο Λόνγκι), Πεθαίνω σαν χώρα του Δημήτρη Δημητριάδη.

 

Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου Ερμηνεύτρια

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι πτυχιούχος του Γαλλικού Ινστιτούτου (Sorbonne ΙΙ). Σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και εκπαιδεύτηκε στον κλασικό και τον μοντέρνο χορό. Συνεργάστηκε με το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν για περίπου δέκα χρόνια, όπου πρωταγωνίστησε σε ρόλους κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Σκηνοθετήθηκε από τους Κάρολο Κουν, Ρούλα Πατεράκη, Μίνωα Βολανάκη, Σωτήρη Χατζάκη, Νικαίτη Κοντούρη, Αθανασία Καραγιαννοπούλου, Κωνσταντίνο Χατζή, Νίκο Μαστοράκη, Μάνο Καρατζογιάννη. Έχει παίξει στον κινηματογράφο και την τηλεόραση και έχει συμμετάσχει σε έργα για το θέατρο στο ραδιόφωνο. Από το 1988 έως το 2009, υπήρξε υπεύθυνη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του θεάτρου ΧΥΤΗΡΙΟ με έργα των Ζαν Ζενέ, Εμμανουήλ Ροΐδη, Μαρκ Τουέιν, Ανδρέα Στάικου, Λίνας Νικολακοπούλου, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, Τεννεσσή Ουίλλιαμς. Από το έτος 2000 διδάσκει υποκριτική και κινησιολογία σε δραματικές σχολές.

 

Χρήστος Ντούλας Ερμηνευτής

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1997. Είναι απόφοιτος του Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου, του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και της Ανώτερης Ιδιωτικής Σχολής Δραματικής Τέχνης Βεάκη. Έχει συμμετάσχει σε ταινίες μεγάλου μήκους, όπως Echoes of the Past (σκηνοθ. Νικόλας Δημητρόπουλος), Ελεύθερο θέμα (σκηνοθ. Στέλλα Θεοδωράκη), Αύριο περνάω απέναντι (σκηνοθ. Σεπιντέχ Φαρσί), Triangle of Sadness (σκηνοθ. Ρούμπεν Έστλουντ) και μικρού μήκους, όπως Αngelo (σκηνοθ. Ανδρέας Άννινος). Επίσης έχει συμμετάσχει σε διαφημίσεις, όπως για την αεροπορική εταιρεία Aegean, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και την εταιρεία καφέ illy. Είναι ημιεπαγγελματίας ποδοσφαιριστής και γυμναστής.

 

Sibílima

Οι Sibílima είναι μια πολυσχιδής μουσική ομάδα. Στο ρεπερτόριό τους εντάσσονται έργα από την αναγεννησιακή Κρήτη και τον Τζοβάννι Πιερλουίτζι ντα Παλεστρίνα μέχρι και σύγχρονες συνθέσεις και αναθέσεις. Χαρακτηριστικό στοιχείο των Sibílima είναι ο αυτοσχεδιαστικός και πειραματικός χαρακτήρας του συνόλου. Στόχος τους είναι η συνεχής προσπάθεια κατανόησης παραδοσιακών και λόγιων μουσικών στοιχείων και στη συνέχεια η ένταξή τους στο ρεπερτόριό τους. Επιθυμία και επιδίωξή τους είναι η συνεργασία και με άλλους τομείς του ευρύτερου χώρου των τεχνών.

 

Χορηγοί

Χορηγοί Επικοινωνίας