Ύμνος εις την Ελευθερίαν
Αύλειος χώρος Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών
Ύμνος εις την Ελευθερίαν

Άλλοι χώροι - Συναυλία

Iούνιος 2021
Δημιουργική Ομάδα

Μουσική διεύθυνση: Ηλίας Βουδούρης

Χοράρχης: Κωνσταντίνος Αγγελίδης

 

Με την Ορχήστρα ΕΛΣ και τον Βυζαντινό Χορό του Ιδρύματος Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών

 

 

Είσοδος μόνο με προσκλήσεις.

Αύλειος χώρος Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών

Άλλοι χώροι

Ύμνος εις την Ελευθερίαν

Συναυλία
Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

Available Dates

  • 23 Ιουν 2021

 

Ώρα έναρξης: 20.30  |  clock

 

ΙΣΝ LOGO 2021

Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για τη δημιουργία του επετειακού προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και σε συνεργασία με τον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει τη συναυλία με τίτλο Ύμνος εις την Ελευθερίαν την Τετάρτη 23 Ιουνίου στις 20.30 στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών.

Η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό τη διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη θα ερμηνεύσει το εναρκτήριο μέρος από το έργο του Νικολάου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου Ύμνος εις την Ελευθερίαν, καθώς και μέρος από τους 36 Ελληνικούς χορούς του Νίκου Σκαλκώτα.

Ο Βυζαντινός Χορός του Ιδρύματος Μουσικής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε μουσική διεύθυνση του πρωτοψάλτη και δασκάλου της ψαλτικής τέχνης Κωνσταντίνου Αγγελίδη θα αποδώσει βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους αφιερωμένους στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, στους αγίους νεομάρτυρες Πατριάρχη Γρηγόριο Ε΄, Κοσμά τον Αιτωλό, Χρυσόστομο Σμύρνης, Φιλοθέη την Αθηναία και στον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο.

 

 

 

Χορηγοί

Χορηγοί Επικοινωνίας