Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις
Ορχήστρα Γκάμελαν
Διαπολιτισμικά ερασιτεχνικά σύνολα -
Άνοιξη 2022
Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις

Ορχήστρα Γκάμελαν

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ινδονησίας στην Ελλάδα

Embassy of Indonesia

 

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ινδονησίας στην Αθήνα συνεχίζουν το εργαστήριο Ορχήστρα Γκάμελαν, το οποίο ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020 και διακόπηκε ξαφνικά λόγω της πανδημίας.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η δημιουργία μιας ορχήστρας Γκάμελαν και η εισαγωγή των μελών της στην παραδοσιακή Γκάμελαν μουσική της Ιάβας, μέσα από τη συνύπαρξή της με ρεπερτόριο σύγχρονης κλασικής μουσικής. Στο εργαστήριο αυτό η Γκάμελαν μουσική παράδοση αποκτά νέα μορφή και ύφος, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μάθουν ινδονησιακά παραδοσιακά κομμάτια αλλά και ένα σύγχρονο έργο γραμμένο για Γκάμελαν από τον συνθέτη και εμψυχωτή του εργαστηρίου Άντη Σκορδή.

Τα μέλη της ορχήστρας θα έρθουν σε επαφή με τα διάφορα όργανα μιας ορχήστρας Γκάμελαν και θα γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητες της μουσικής σε σχέση με τη φόρμα και τον ρυθμό. Με αφετηρία τη μουσική παράδοση της Γκάμελαν και εστιάζοντας στην κοινωνική της διάσταση, η συνύπαρξη των μουσικών και η επικοινωνία θα αποτελέσουν το πιο σημαντικό συστατικό για τη μουσική εξέλιξη.

Υπεύθυνος εργαστηρίου / Σύνθεση: Άντης Σκορδής

Ημέρα διεξαγωγής εργαστηρίου & τελικής παράστασης: θ.α.