3ο κουδούνι όπερα

Το 3ο κουδούνι όπερα, το εξαιρετικά επιτυχημένο πιλοτικό πρόγραμμα διακαλλιτεχνικής-πολυμεσικής και παιδαγωγικής δράσης για σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, συνεχίζεται για τρίτη συνεχομένη χρονιά.

Γι’ αυτήν την καλλιτεχνική περίοδο, το πρόγραμμα διευρύνει τα όριά του και απευθύνεται σε σχολεία όχι μόνο της Αττικής, αλλά και της περιφέρειας και του εξωτερικού, υπό την καθοδήγηση του συνθέτη Αλέξανδρου Μούζα.

Το 3ο κουδούνι όπερα φιλοδοξεί μέσω σύγχρονων πρακτικών του μουσικού θεάτρου να φέρει σε επαφή εκπαιδευτικούς και μαθητές δημοτικών σχολείων με τον συναρπαστικό χώρο του μουσικού θεάτρου και για φέτος θέτει ως στόχους την προαγωγή της δημιουργικής και κριτικής σκέψης, την καλλιέργεια δεξιοτήτων και γνώσεων σχετικών με τον διακαλλιτεχνικό χώρο του μουσικού θεάτρου, αλλά και την εισαγωγή των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και μαθητών στη δημιουργική διαδικασία ενός σύγχρονου μουσικοθεατρικού έργου με τον τίτλο Σταγόνα…ΕΓΩ / Ωκεανός…ΜΑΖΙ.

Τα εργαστήρια θα ολοκληρωθούν με την παρουσίαση στο ευρύ κοινό του καλλιτεχνικού αποτελέσματος του εργαστηρίου στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τον Ιούνιο του 2023.

 

Συντελεστές προγράμματος

Σχεδιασμός προγράμματος, πρωτότυπη μουσική σύνθεση, διεύθυνση μουσικού συνόλου: Αλέξανδρος Μούζας

Σκηνοθεσία, θεατρικά κείμενα, στίχοι τραγουδιών, θεατρική αγωγή: Άννα-Μόσχα Καμπόσου

Χορογραφία, Κινησιολογία: Άρτεμις Ιγνατίου

Βοηθός χορογράφου: Αφροδίτη Βερβενιώτη

Φωνητική και Χορωδιακή διδασκαλία: Ειρήνη Πατσέα

Βίντεο-προβολές, animation: Σπύρος Ρασιδάκης

Κινηματογράφηση δράσεων, επεξεργασία: Ανδρόνικος Δημόπουλος

Ηχοληψία, μουσικοτεχνολογική υποστήριξη, ηχητική επεξεργασία, διαχείριση οπτικοακουστικού υλικού: Φώτης Παπαθεοδώρου

ΙΤ – Διαδραστικά συστήματα μουσικής, ηχοληψία: Νίκος Καζάζης

Ερμηνεύουν: Βίλλυ Κυριακοπούλου (μέτζο σοπράνο), Δήμος Βλάχος (τενόρος)

Μουσικό σύνολο: Βανέσσα Αθανασίου (βιολί), Διονύσης Βερβιτσιώτης (βιολί), Γιάννης Αθανασόπουλος (βιόλα), Αλέξανδρος Μποτίνης (τσέλο), Oswald Amiralis (κοντραμπάσο), Μαριλένα Δωρή (φλάουτο), Γραμμένος Χαλκιάς (κλαρινέτο), Στέφανος Δαφνής (τρομπέτα), Ρενάτο Κούση (τρομπόνι), Κώστας Σερεμέτης (κρουστά), Απόστολος Παληός (πιάνο)

 

Έναρξη προγράμματος: 5 Νοεμβρίου 2022

Ημέρα & ώρα: κάθε Σάββατο, 11.00-14.00

 

Υποβολή συμμετοχής έως τις 5 Οκτωβρίου 2022 αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ

 

Χορηγός Εκπαιδευτικού Προγράμματος

PEIRAIOS LOGO