ΤΟ ΦΥΛΑΧΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής συνεχίζουν για δεύτερη χρονιά το πιλοτικό πρόγραμμα διαθεματικής καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής δράσης με το νέο εργαστήριο που φέρει τον τίτλο Το φυλαχτόοοοοοοοοοοο.

Το φυλαχτόοοοοοοοοοοο έρχεται σε συνέχεια του περσινού πετυχημένου προγράμματος Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιά της φάλαινας;, σε μουσική διεύθυνση και καλλιτεχνική επιμέλεια της Δήμητρας Τρυπάνη, που ολοκληρώθηκε με την κινηματογράφηση της παρουσίασης του μουσικού παραμυθιού στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (Μάιος 2021), στο οποίο και συμμετείχαν 130 μαθητές, δάσκαλοι, μουσικοί και μονωδοί. To μουσικό παραμύθι Πώς βρέθηκε ένα κοράκι στην κοιλιά της φάλαινας; είναι διαθέσιμο δωρεάν στο nationalopera.gr/GNOTV με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους έως τις 31/08/2022.

 Το πρόγραμμα απευθύνεται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής και φιλοδοξεί, μέσα από τη χρήση σύγχρονων και καινοτόμων εργαλείων, να φέρει σε επαφή εκπαιδευτικούς και μαθητές δημοτικών σχολείων με τον συναρπαστικό χώρο του μουσικού θεάτρου. Στόχος είναι η απόκτηση βασικών τεχνικών δεξιοτήτων αλλά και η εισαγωγή των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών και μαθητών στη δημιουργική διαδικασία μιας παράστασης μουσικού θεάτρου.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, το ομότιτλο έργο θα παρουσιαστεί με τη συμμετοχή επί σκηνής 14 συνολικά δασκάλων και μουσικών και περίπου 200 μαθητών από 13 δημοτικά σχολεία της Αθήνας στις 04 Ιουνίου 2022 στις 18.00 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 

Υπεύθυνη συντονισμού: Δήμητρα Τρυπάνη

Διδασκαλία σωματικών και φωνητικών κρουστών Αντώνης Βασιλειάδης

Σεμινάρια σκηνικής ερμηνείας Νίκος Ζιάζιαρης

Φωνητική και χορωδιακή διδασκαλία Σοφία Κετεντζιάν

Τεχνικές διεύθυνσης συνόλων, μουσική προετοιμασία Αλίκη Σιούστη

Έναρξη προγράμματος: 9 Οκτωβρίου 2021, ΚΠΙΣΝ

Ημερομηνίες & ώρες υλοποίησης: Κάθε Σάββατο, 10.00-12.00

 

Χορηγός προγράμματος

PEIRAIOS LOGO

Φωτογραφίες