Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις
Ντον Τζοβάννι
Μεταμορφώσεις -
Οκτώβριος 2022
Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις

Ντον Τζοβάννι

 

Εργαστήριο εισαγωγής στη σκηνοθεσία για εφήβους

Σκηνοθετούμε μια άρια, εξερευνούμε τη δημιουργική μας ελευθερία και τις δυνατότητες διαφορετικών προσεγγίσεων μιας καλλιτεχνικής δημιουργίας. Η μουσική του Μότσαρτ, με τη διαχρονική της δύναμη, ταξιδεύει τον μύθο του Ντον Τζοβάννι ανά τους αιώνες. Παραστάσεις θρύλοι και πρωτότυπα σκηνικά ανεβάσματα έχουν σφραγίσει την επαφή της με το κοινό της εποχής μας. Πώς θα τη σκηνοθετούσε, όμως, ένας έφηβος της εποχής του metoo; Πώς θα προσέγγιζε το λιμπρέτο και τη μοτσάρτεια μουσική; Οι έφηβοι συνομιλούν με καθηγητές πανεπιστημίου ειδικευμένους σε ζητήματα φύλου και ισότητας, τραγουδιστές και σκηνογράφoυς της ΕΛΣ για να παρουσιάσουν τη δική τους εκδοχή, μέσα από DIY μουσικές και εικαστικές τεχνικές.

Ηλικίες: 11-15

Ημερομηνίες & ώρες υλοποίησης: 22 Οκτωβρίου, 17.00-19.00 & 23 Οκτωβρίου 2022, 17.00-20.00

Υλοποίηση: Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή

Ομιλητές: Ειρήνη Αβραμοπούλου, Χρύσα Μαλιαμάνη 

Υποβολή συμμετοχής από 7 έως 17 Οκτωβρίου 2022 αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ

Ειρήνη Αβραμοπούλου

Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τµήµα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστηµών, εκπόνησε την διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήµιο του Κέιµπριτζ (Τµήµα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, 2012). Έχει συγγράψει βιβλία, κείµενά της έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόµους και επιστηµονικά περιοδικά, ενώ έχει διδάξει σε Πανεπιστήµιο Κέιµπριτζ, Πανεπιστήµιο Βοσπόρου (Τουρκία) και ΕΑΠ. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα, μεταξύ άλλων, σχετίζονται με έμφυλες διεκδικήσεις δικαιωμάτων, τη σχέση της επιθυμίας και του συν-αισθήματος (affect) με την συγκρότηση ταυτοτήτων, τη λειτουργία της βίας, του τραύματος και της αντίστασης στα κοινωνικά κινήματα και την παραγωγή κρίσεων και πολλαπλών εκτοπισμών ως συνέπεια της λειτουργίας της βιοπολιτικής/θανατοπολιτικής. Είναι επιστημονικά υπεύθυνη του ερευνητικού προγράμματος «Συν-αισθηματικά τοπία φροντίδας: Έμφυλη βία και ανθεκτικότητα την περίοδο της πανδημίας του Covid-19» (2021-2023) που χρηματοδοτείται από το ΕΛΙΔΕΚ, Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας & Καινοτομίας [https://covcare.gr/].

Χρύσα Μαλιαμάνη

Υψίφωνος, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου και σπούδασε μονωδία στο Νέο Ωδείο με τη Βαρβάρα Τσαμπαλή. Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Βύρτσμπουργκ της Γερμανίας με τη Σέρυλ Στούντερ. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της ερμήνευσε ρόλους όπως Μπλόντε (Η απαγωγή από το σεράι), Φάννυ (Το προικοσύμφωνο), Τσερμπινέττα (Αριάδνη στη Νάξο), Ροζίνα (Ο κουρέας της Σεβίλλης). Από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως τον Ιούλιο του 2014 ήταν μέλος του Θεάτρου Πλάουεν-Τσβίκαου Γερμανίας, όπου ερμήνευσε πλήθος ρόλων. Πρόσφατα ερμήνευσε τους πρωταγωνιστικούς ρόλους σε Λουτσία ντι Λαμμερμούρ και Κατερίνα ντι Γκουίζα (Κάρλο Κότσα), Λεϊλά (Αλιείς μαργαριταριών), Ευρυδίκη (Ο Ορφέας στον Άδη, Θέατρο Ολύμπια) και Αντέλε (Η νυχτερίδα, ΜΜΘ). Στην ΕΛΣ (Κεντρική και Εναλλακτική Σκηνή) έχει ερμηνεύσει ρόλους όπως Παμίνα (O μαγικός αυλός), Σουζάννα (Οι γάμοι του Φίγκαρο), Φρασκίτα (Κάρμεν), Καμαριέρα (Powder Her Face) και Τσερλίνα (Ντον Τζοβάννι, GNO TV).
 
Χορηγός εκπαιδευτικού προγράμματος
 
PEIRAIOS LOGO