Παραμύθια της Αρκούδας
online
Παραμύθια της Αρκούδας

6o Διαδικτυακό Φεστιβάλ ΕΛΣ - «Ο σκίουρος που εξαφάνισε ένα δάσος»

Δεκέμβριος - Απρίλιος 2022
Δημιουργική Ομάδα

Πρεμιέρα Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021 | θα παραμείνει online έως 30/4/2022 στην GNOTV

Μουσική επιμέλεια (μουσικό κολάζ, αυτοσχεδιασμός), πιάνο, keyboard, κουρδιστά παιχνίδια: Ανν Κριστίν Σωφρονίου
Πρωτότυπο κείμενο, λιμπρέτο, μετάφραση κειμένου στα αγγλικά: Αντριάνα Μίνου
Εικονογράφηση, animation: Χριστίνα Σπανού
Αφήγηση, τραγούδι, φωνητικός αυτοσχεδιασμός: Μαρία Κατριβέση
Ηχογράφηση, μείξη ήχου: Κώστας Μπώκος – Studio 19

 

online

6o Διαδικτυακό Φεστιβάλ ΕΛΣ

Παραμύθια της Αρκούδας

«Ο σκίουρος που εξαφάνισε ένα δάσος»
Έρχεται στην GNO TV από 23 Δεκεμβρίου 2021 έως και 30 Απριλίου 2022

Available Dates

  • 23 Δεκ 2021
  • 30 Απρ 2022

6ο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Εθνικής Λυρικής Σκηνής για όλη την οικογένεια

Η Αρκούδα και ο Βαρύτονος σε άλλους πλανήτες

Έρχεται στην GNO TV  από 23 Δεκεμβρίου 2021 έως και 31 Ιουλίου 2022

Οι προβολές του φεστιβάλ είναι δωρεάν

 

H GNO TV, η οποία αποτελεί έναν νέο άξονα προγραμματισμού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, δημιουργήθηκε και λειτουργεί με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

 

Ένας σκίουρος, η γυναίκα-σκοτάδι και ένα δέντρο που περπατάει συναντιούνται σε ένα πρωτότυπο μουσικό παραμύθι για τη διαφορετικότητα. Stop motion animation και σύγχρονη μουσική φτιάχνουν ένα μαγικό δάσος ήχων και εικόνων, εμπνευσμένων από το έργο της Σοφίας Γκουμπαϊντουλίνα Μουσικά παιχνίδια (1969).

Πού είναι το πιο σκοτεινό μέρος στον κόσμο; Ίσως εκεί που κρύβουμε το μίσος, τον φόβο και τον θυμό μας. Στο παραμύθι «Ο σκίουρος που εξαφάνισε ένα δάσος» ο πρωταγωνιστής Σκίουρος βρίσκεται παγιδευμένος σε αυτό ακριβώς το μέρος. Ολομόναχος με μοναδική συντροφιά το Σκοτάδι, μια γυναίκα τυλιγμένη μ’ ένα παράξενο δέντρο που περπατάει. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με το μίσος, τον φόβο και τον θυμό που του προκαλούν τα πλάσματα που δεν του μοιάζουν. Λίγο πολύ όλα τα πλάσματα δηλαδή. Είναι εντελώς δικό του φταίξιμο που βρίσκεται εκεί αφού πάτησε το μυστηριώδες κόκκινο κουμπί που εξαφανίζει οποιοδήποτε πλάσμα δεν συμπαθεί. Τον ενοχλητικό τρυποκάρυδο με τη μεγάλη μύτη, το παρακατιανό ποντίκι που τολμά να διαδίδει πως είναι συγγενείς, τον φωνακλά λύκο, τις σαχλές πεταλούδες, την αιωνόβια χελώνα από το Κατμαντού που μιλάει σπαστά, τα βαρετά μυρμήγκια κι άλλα πολλά πλάσματα του δάσους. Ήξερε πολύ καλά πως αρκεί να πατήσει το κουμπί για να εξαφανιστούν. Και το πάτησε. Μ’ άλλα λόγια, ο Σκίουρος προτίμησε να μείνει ολομόναχος από το να μοιράζεται το δάσος με ζώα αλλιώτικα απ’ αυτόν. Μόνο που τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς έτσι όπως τα περίμενε. Γιατί έτσι, χωρίς να το ξέρει, διάλεξε το τίποτα. Και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κρύβεται μέσα στο τίποτα. Άραγε θα καταφέρει το Σκοτάδι να μάθει στον Σκίουρο πως το αλλιώτικο κάνει τον κόσμο πιο όμορφο;

 

Έρχεται στην GNO TV (nationalopera.gr/GNOTV) από 23 Δεκεμβρίου 2021 έως και 30 Απριλίου 2022