Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ΟΠΕΡΑ & ΜΠΑΛΕΤΟ ΤΣΕΠΗΣ επιστρέφει με την ΚΟΠΠΕΛΙΑ

 

Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις Εθνικής Λυρικής Σκηνής

 

Όπερα και Μπαλέτο Τσέπης: Κοππέλια

Διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα

για παιδιά ηλικίας 4 έως 7 ετών

 

11, 12, 18, 19 Μαΐου 2024

Ώρα έναρξης: Σάββατα 17.00, Κυριακές 11.00

Εθνική Λυρική Σκηνή – ΚΠΙΣΝ

 

Σχεδιασμός / Υλοποίηση:

Ομάδα Opahop

 

Το εξαιρετικά επιτυχημένο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Όπερα & Μπαλέτο Τσέπης κάνει την τελευταία του στάση στο ρεπερτόριο της όπερας και του μπαλέτου με το κωμικό μπαλέτο Κοππέλια στις 11, 12, 18 και 19 Μαΐου 2024 για παιδιά ηλικίας 4 έως 7 ετών.

Με αφετηρία την ομότιτλη παραγωγή που θα παρουσιάσει το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στη χορογραφία του Έντουαρντ Κλουγκ, το διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιστρέφει με μια μίνι διασκευή, η οποία αντλώντας έμπνευση από την υπόθεση του πρωτότυπου έργου εστιάζει στην προβληματική της «εικόνας» μέσα από το πρίσμα της αγάπης που νικά την ομορφιά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πλοκή του φημισμένου κλασικού μπαλέτου, η Σουανίλντα επιχειρεί να ξανακερδίσει την καρδιά του αρραβωνιαστικού της που παρασύρθηκε από την εκπληκτική ομορφιά της Κοππέλιας. Η μυστηριώδης Κοππέλια, όμως, δεν είναι τίποτε άλλο από μια ζωντανή μηχανική κούκλα.

Κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα εμπλακούν σε μια ολοκληρωμένη καλλιτεχνική εμπειρία μέσα από την ενεργητική συμμετοχή στην παράσταση αλλά και στο εργαστήριο που θα προηγηθεί. Τα παιδιά θα γνωρίσουν το μπαλέτο ως παραστατική τέχνη και θα έρθουν σε επαφή με τα δομικά συστατικά του είδους: τη μουσική, τον χορό, τον σκηνικό διάκοσμο και το δραματικό περιεχόμενο του έργου. Θα χορέψουν κλασικό, σύγχρονο και παραδοσιακό χορό, θα τραγουδήσουν, θα αφηγηθούν, θα παίξουν με τις έννοιες και τις λέξεις, θα κατασκευάσουν σκηνικά αντικείμενα, θα μακιγιάρουν και θα ντύσουν την κούκλα Κοππέλια, αλλά και θα στοχαστούν πάνω στο κεντρικό θέμα του έργου. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπουν διαδοχικά στη θέση πολλών από τους συντελεστές μιας παράστασης: του ηθοποιού, του τραγουδιστή, του χορευτή, του μουσικού, του αφηγητή, του σκηνοθέτη, του σκηνογράφου, του ψιμυθιολόγου και του ενδυματολόγου. Όλα τα παραπάνω γίνονται δυνατά μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια και «ειδικές αποστολές». Το πρόγραμμα επιδιώκει τη βιωματική επαφή των παιδιών με την Τέχνη με απώτερο στόχο την ανάδειξή της σε καθημερινή συνήθεια και τρόπο ζωής.

 

Σχεδιασμός, υλοποίηση Ομάδα Opahop

 

Σουανίλντα: Νάντια Ζαγκλή

Φράντς: Γιώργος Παπαδόπουλος

Καθηγητής Κοπέλλιους: Κυριάκος Καραμπερόπουλος

 

Αφήγηση, τραγούδι, κλαρινέτο, σαξόφωνο, φλογέρα:  Κυριάκος Καραμπερόπουλος

Πιάνο, glockenspiel, μελόντικα: Αθηνά Τασούλα

Πιάνο, συνθεσάιζερ: Δημήτρης Σινάνογλου

 

Ηλικίες: 4 έως 7 ετών – απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα

Ημερομηνίες εργαστηρίων και διαδραστικών παραστάσεων: 11, 12, 18, 19 Μαΐου 2024

Ώρα έναρξης Σάββατα 17.00, Κυριακές 11.00

Υποβολή συμμετοχής έως Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 αποκλειστικά μέσω της φόρμας που θα βρείτε εδώ

 

Μέγας Δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ

new logo isn 2 2023 24