Το πάρκο των οπεροφόρων: H ΕΛΣ εγκαινιάζει έναν κύκλο διακαλλιτεχνικών εργαστηρίων για τη σύνδεση των τεχνών του λυρικού θεάτρου με το φυσικό περιβάλλον.

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Βιωματικά εργαστήρια της ΕΛΣ για τις τέχνες και την αειφόρο ανάπτυξη.

Στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος / Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες

Λαμβάνοντας υπόψη την μεταστέγαση της στο ΚΠΙΣΝ και την αξιοποίηση του Πάρκου του ΚΠΙΣΝ, η ΕΛΣ εγκαινιάζει έναν κύκλο διακαλλιτεχνικών εργαστηρίων για τη σύνδεση των τεχνών του λυρικού θεάτρου με το φυσικό περιβάλλον.

Άνοιξη-Καλοκαίρι 2017

Ξεκινούν οι εγγραφές για τον κύκλο βιωματικών εργαστηρίων που συνδέουν την τέχνη του λυρικού θεάτρου με το φυσικό περιβάλλον. Η δημιουργική διαδικασία των εργαστηρίων ενθαρρύνει την παρατήρηση των στοιχείων του φυσικού περιβάλλοντος του πάρκου του ΚΠΙΣΝ και χρήση αυτών για την υλοποίηση καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων με βασικό στόχο τη γνωριμία με το φυσικό περιβάλλον, τη φροντίδα του και τη δημιουργία καλλιτεχνικού έργου άρρηκτα συνδεδεμένου με αυτό.

> Ηχοσύμπαντα.
Εργαστήριο με θέμα την όπερα & τα ηχοτοπία του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος 

Περιγραφή
Το πρώτο σε σειρά βιωματικό εργαστήριο για συμμετέχοντες όλων των ηλικιών, παιδιά και ενήλικες, αξιοποιεί επιλεγμένα αποσπάσματα κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου όπερας (Wagner, Handel, Monteverdi, Χρήστου, Απέργης, Κουμεντάκης) για να πραγματοποιήσει συνδέσεις αυτών με στοιχεία του περιβάλλοντα φυσικού χώρου.  
 
Με εργαλεία την ακρόαση και την παρατήρηση των καλλιτεχνικών και περιβαλλοντικών/φυσικών ερεθισμάτων, οι συμμετέχοντες θα καλλιεργήσουν τη φαντασία τους μέσω ελεύθερων συνειρμών, ενώ μέσα από την εξερεύνηση και τον πειραματισμό θα δημιουργήσουν τα δικά τους πρωτότυπα έργα. 

Εμψύχωση: Χριστίνα Καράμπαμπα (περιβαλλοντολόγος/εμψυχώτρια βιωματικών περιβαλλοντικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων) και Βάσια Βαλκανιώτη (ηθοποιός/παιδαγωγός/εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού).

Σαββατοκύριακο 22 & 23 Απριλίου 11πμ-1μμ για παιδιά 8-12 ετών 
Σαββατοκύριακο 29 & 30 Απριλίου 11πμ-1μμ για ενήλικες.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΝΕΟΤΕΡΟ