Εναλλακτική Σκηνή

Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις 

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΠΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΛΕΤΟΖώντας το Ζ


ΠΡΕΜΙΕΡΑ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
10, 11, 17, 18 Μαρτίου 2018

Στούντιο Μπαλέτου Β ΕΛΣ 
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

11.00-14.00 
Εργαστήριο αφήγησης και εικόνας/φωτογραφίας για την παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ Ζ για εφήβους 12 έως 17 ετών.

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Μαριλένα Σταφυλίδου (καθηγήτρια φωτογραφίας/φωτογράφος), Μαρία Τοπάλη (ποιήτρια/μεταφράστρια/κριτικός λογοτεχνίας)


Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων: 10 συμμετέχοντες

Πληροφορίες – Εγγραφές: 213 088 5742 (Δευτέρα – Παρασκευή 9πμ-3μμ)

Δωρεάν συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας
Με αφετηρία την παραγωγή του Ζ στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, το εκπαιδευτικό εργαστήριο αφήγησης και εικόνας/φωτογραφίας εστιάζει στην πορεία των βασικών ηρώων μέσα στον χώρο και τον χρόνο, όπως αυτή πυροδοτεί την εξέλιξη στη σκηνή της αφήγησης. Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου καλούνται να αντιστοιχίσουν το περιεχόμενο της δράσης του πρωτότυπου ήρωα σε δικές τους πραγματικές ή φανταστικές ιστορίες. Με εργαλείο τη φωτογραφία, θα αναζητηθούν αναλογίες και αποτυπώσεις στο παρόν αστικό περιβάλλον, στο οποίο οι συμμετέχοντες ζουν και κινούνται. Οι φωτογραφίες πλαισιώνουν και εμπλουτίζουν το αφήγημα που θα προκύψει μέσα από τη συρραφή προσωπικών βιωμάτων και αναγωγών στο πρωτότυπο κείμενο του Ζ του Βασίλη Βασιλικού, καθώς και σε άλλες λογοτεχνικές ιστορίες. Οι συμμετέχοντες παρατηρούν και εμπνέονται από τον ρεαλισμό και την ανθρωπογεωγραφία των πόλεων του 1963 και του 2018 (πλατείες, δρόμοι, δημόσια κτίρια, ΜΜΕ κ.ο.κ.), για να καλλιεργήσουν και να αναπτύξουν τις αφηγηματικές και οπτικές τους δυνατότητες, συνθέτοντας το δικό τους πρωτότυπο αφήγημα. Οι συμμετέχοντες θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους απλή ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, κινητό τηλέφωνο ή tablet/ipad. 


    Μέγας δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ:


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ