Καλλιτεχνικές Δράσεις

Γκέοργκ Φίλιπ Τέλεμαν

Πιμπινόνε


ΠΡΕΜΙΕΡΑ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015
21 Απριλίου 2015

ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
Ώρα έναρξης: 12.00
Είσοδος ελεύθερη


Μετάφραση: Δημήτρης Δημόπουλος
Σκηνοθεσία: Ίων Κεσούλης
Σκηνικά: Γιώργος Κολιός
Κοστούμια: Αυγή Δελέγκα
Χορογραφία: Δήμητρα Βλάχου
Μουσική διεύθυνση, πιάνο: Δόμνα Χάλαρη


Βεσπέττα: Βάσια Ζαχαροπούλου
Πιμπινόνε:  Ζαφείρης Κουτελιέρης
Ο Πιμπινόνε του Γ. Φ. Τέλεμαν, μία όπερα που αποτέλεσε πρότυπο για μια σειρά ανάλογων έργων, παρουσιάζεται στη μορφή της "Όπερας Τσέπης" σε επιλεγμένους χώρους των όμορων δήμων του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συνεχίζοντας την επιτυχία των παραστάσεων στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ.
Πρόκειται για την ιστορία μίας καπάτσας καμαριέρας, που καταφέρνει να «τυλίξει» έναν πλούσιο και φαντασμένο γέρο, τον Πιμπινόνε και να τον κάνει σύζυγό της. Το έργο, που βρίσκεται στον απόηχο των κωμικών τεχνασμάτων της Commedia dell’ Arte, παρουσιάζεται σκηνοθετημένο από τον Ίωνα Κεσούλη, σε μια εκδοχή που στηρίζεται στον θεατρικό αυτοσχεδιασμό και την άμεση απεύθυνση στον θεατή.
Συμμετέχουν οι μονωδοί: Βάσια Ζαχαροπούλου (Βεσπέττα) και Ζαφείρης Κουτελιέρης (Πιμπινόνε). Τη μουσική προετοιμασία και τη συνοδεία στο πιάνο έχουν αναλάβει η Δόμνα Χάλαρη και ο Χρύσανθος Αλισάφης. Το σκηνικό υπογράφει ο Γιώργος Κολιός. τα κοστούμια η Αυγή Δελέγκα και τη χορογραφία η Δήμητρα Βλάχου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Σιβιτανίδειος Σχολή [Θεσσαλονίκης 151 Καλλιθέα, έναντι Σταθμού ΗΣΑΠ Καλλιθέας]
 


  Δωρητής
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ