Εναλλακτική Σκηνή

Θοδωρής Αμπαζής

Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς

Όπερα για παιδιά και νέους

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
22, 25, 26, 27, 29 Οκτωβρίου 2017
5, 7, 8, 12, 19, 21, 26, 28, 29 Νοεμβρίου 2017
3, 5, 6, 10, 17, 23, 24, 30, 31 Δεκεμβρίου 2017
2, 3 Ιανουαρίου 2018

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης πρωινών παραστάσεων: 11.00
Ώρα έναρξης απογευματινών παραστάσεων (27/10 & 2, 3/1): 18.30

Πρώτη παρουσίαση / Παραγγελία της ΕΛΣ

Μουσική σύνθεση-σκηνοθεσία: 
Θοδωρής Αμπαζής
Μουσική διεύθυνση: Μιχάλης Παπαπέτρου
Ποιητικό κείμενο: Σοφιάννα Θεοφάνους
Σκηνικά-κοστούμια: Κέννυ Μακ Λέλλαν
Κίνηση: Σταυρούλα Σιάμου
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Τσάρος: Δημήτρης Ναλμπάντης
Λύκος: Παναγιώτης Αθανασόπουλος
Μάγος Κοσέι: Βασίλης Δημακόπουλος
Ιβάν: Γιάννης Καλύβας
Βασίλι: Γιάννης Φίλιας
Πουλί της φωτιάς - Γιελένα: Βάσια Ζαχαροπούλου
Ντιμίτρι: Νικόλας Μαραζιώτης

Φωνητικό σύνολο: Χριστίνα Ασημακοπούλου, Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη, Μαρία Κατριβέση, Μιχαήλ Κατσούλης, Μιράντα Μακρυνιώτη, Νικόλας Μαραζιώτης, Λητώ Μεσσήνη

Συμμετέχει 10μελές ενόργανο σύνολο


Καθημερινές παραστάσεις για σχολεία 10 €
Απογευματινές & Παραστάσεις Σαββατοκύριακου 12, 15 € / Φοιτητικό 10 €


Χορηγός παράστασης:  

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Κεντρική παραγωγή της πρωινής ζώνης της Εναλλακτικής Σκηνής είναι η όπερα για παιδιά και νέους, που για τη σεζόν 2017-2018 είναι μια νέα ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ στον σημαντικό συνθέτη και σκηνοθέτη, Θοδωρή Αμπαζή. 
Η νέα όπερα του Θοδωρή Αμπαζή, με τίτλο Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς, βασίζεται σε ένα γνωστό παραδοσιακό ρώσικο παραμύθι, στο οποίο βάσιστηκε και το διάσημο μπαλέτο του Ιγκόρ Στραβίνσκι. Το έργο θα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών και θα αποτελεί μια ιδεώδη εισαγωγή στον κόσμο της λυρικής τέχνης, από έναν δημιουργό με σύγχρονο μουσικό και θεατρικό ιδίωμα. Το λιμπρέτο είναι της Σοφιάννας Θεοφάνους, ενώ το σκηνικό και τα κοστούμια υπογράφει ο Κέννυ Μακ Λέλαν.

Περιγραφή: Όταν ο τσάρος Βιτσλάφ ανακαλύπτει ότι τα πολύτιμα χρυσά του μήλα αρχίζουν και λιγοστεύουν, αναθέτει στα τρία του παιδιά Ντιμίτρι, Βασίλι και Ιβάν να πιάσουν τον κλέφτη και να του τον παραδώσουν. Σε αντάλλαγμα, τους προσφέρει το στέμμα και το βασίλειό του. Ο μικρότερος ο Ιβάν, ο πιο κακομαθημένος και αλαζόνας, ξεγελάει τα αδέρφια του και ξεκινάει μόνος του ένα συναρπαστικό και δύσκολο ταξίδι στο Μαύρο Δάσος του Μάγου βασιλιά Κοσέι, του μεγαλύτερου μάγου των εποχών και των παραμυθιών. Με τη βοήθεια του Βολκ του Λύκου αναζητά το χρυσό Πουλί της Φωτιάς για να το παραδώσει στον πατέρα του και να αποδείξει ότι αξίζει να γίνει ο επόμενος τσάρος.  Μέσα από τις περιπέτειές του θα μάθει από την αρχή και με δύσκολο τρόπο την αξία της ειλικρίνειας και της γενναιότητας που οδηγεί στο δρόμο της γέννησης ενός πραγματικού Βασιλιά.

> Οι παραστάσεις της όπερας για παιδιά και νέους Ο Ιβάν και το πουλί της φωτιάς που απευθύνονται σε σχολεία, θα συνοδεύονται από ομαδικές ξεναγήσεις των μαθητών στους χώρους της ΕΛΣ και στο Πάρκο του ΚΠΙΣΝ. Οι μαθητές ξεκινούν το δικό τους συναρπαστικό ταξίδι στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, όπως ο Ιβάν στο Μαύρο Δάσος (όπως αναφέρεται στο έργο), αναζητώντας τα μυστικά από τις σκηνές, τα καμαρίνια και τους καλλιτέχνες της ΕΛΣ. Παράλληλα οι μαθητές, παρατηρούν το ταξίδι που κάνει το Πουλί της φωτιάς ανάμεσα στη χλωρίδα και την πανίδα.


    ΜΕ ΔΩΡΕΑ ΑΠΟ ΤΟ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Χορηγοί επικοινωνίας

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΤMEGA ΟΤΕTVΣΚΑΪΑΘΗΝΟΡΑΜΑ ANAmpa.grΣΚΑΪ 100.3ΜΕΛΩΔΙΑPEPPER ΕΝ ΛΕΥΚΩΑΘΗΝΑ 9,84PROTAGONEλ Culture νέο logoMONOPOLICULTURE NOWJOIN joinradio.gr

Χορηγοί

INGLOTATCOM new_ΣΤΑΣΥAEGEANminoan linesAthens International AirportInterbus

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ