Μπαλέτο

Ρενάτο Τζανέλλα / Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι

Ο Καρυοθραύστης

Εισαγωγή-Φαντασία Ρωμαίος και Ιουλιέττα
Mπαλέτο σε δύο πράξεις

Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Βράνος (20, 21, 23, 24/12 - 3, 4/1) - Ζωή Τσόκανου (9, 11/1)
Χορογραφία - φωτισμοί: Ρενάτο ΤζανέλλαΠΡΕΜΙΕΡΑ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
20, 21, 23, 24 Δεκεμβρίου 2014
3, 4, 9, 11 Ιανουαρίου 2015

Θέατρο Ολύμπια
Ώρα έναρξης: 20.00


Σκηνικά - κοστούμια: Κρίστοφ Κρέμερ
Επιμέλεια φωτισμών: Eλευθέριος Μπάνος
Διεύθυνση παιδικής χορωδίας: Μάτα Κατσούλη


Κλάρα-Μαρία – Πρίγκιπας Αλεξέι: 
Νατάσα Σιούτα - Ίγκορ Σιάτζκο (20/12 - 3/1)
 Σταυρούλα Καμπουράκη - Αλεξάντερ Νέσκωβ (21/12)  
 Ελεάνα Ανδρεούδη - Ντανίλο Ζέκα (23/12 - 9/1)
 Μαρία Κουσουνή - Βαγγέλης Μπίκος (24/12 - 4, 11/1)
Ντρόσσελμαγερ:
Γιώργος Βαρβαριώτης (20/12 - 3/1)  
 Στράτος Παπανούσης (21/12)  
 Μιχάλης Παππάς (23/12 - 9/1)
 Αντώνης Κορούτης (24/12 - 4, 11/1)
Νεράιδα του βορρά:
Αιμιλία Γάσπαρη (20, 23/12 - 3, 9/1)

Αλίνα Στεργιανού (21, 24/12 - 4, 11/1)

Συμμετέχουν η Ορχήστρα, η Παιδική Χορωδία, οι Α’ Χορευτές, οι Σολίστ, οι Κορυφαίοι
και το Corps de Ballet της ΕΛΣ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

O Καρυοθραύστης του Τσαϊκόφσκι -ένα από τα πιο διάσημα μπαλέτα όλων των εποχών- σε χορογραφία Ρενάτο Τζανέλλα επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή από τις 20 Δεκεμβρίου και για 8 παραστάσεις έως τις 11 Ιανουαρίου. Η παράσταση που «σπάει ταμεία» κάθε φορά που παρουσιάζεται, επιστρέφει μέσα στην περίοδο των γιορτών στο Θέατρο Ολύμπια με το Μπαλέτο και την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό την διεύθυνση των Γιώργου Βράνου και Ζωής Τσόκανου.
Πρόκειται για μια λαμπερή παραγωγή με θεαματικά σκηνικά και πλούσια κοστούμια που μεταφέρει το κοινό στον κόσμο του παραμυθιού. Η συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας της ΕΛΣ, είναι ένα από τα πιο συγκινητικά στοιχεία της παράστασης. Στον Καρυοθραύστη αναδεικνύονται οι σπουδαίες δυνατότητες των διαπρεπών χορευτών του Μπαλέτου της ΕΛΣ, ενώ χάρη στις τέσσερις διαφορετικές διανομές το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει και να απολαύσει τους καταξιωμένους αλλά και τους νεότερους χορευτές του συνόλου.  
Ο Καρυοθραύστης δικαίως θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα μπαλέτα του ρεπερτορίου, αφού η συναισθηματική δύναμη και η θεατρικότητα της μουσικής του Τσαϊκόφσκι μαγεύουν το κοινό.
Η συγκεκριμένη ονειρική χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα πρωτοπαρουσιάστηκε το 2000 στην Κρατική Όπερα της Βιέννης. Το 2012 ο Τζανέλλα χορογράφησε ξανά τον Καρυοθραύστη ειδικά για το μπαλέτο της ΕΛΣ, σε μια εντυπωσιακή παραγωγή που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς.
Στον Καρυοθραύστη, την ομορφότερη ιστορία των Χριστουγέννων, τα όρια μεταξύ της πραγματικότητας και του ονείρου είναι δυσδιάκριτα. Το θρυλικό μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι, παρουσιάζεται μαζί με μέρος της μουσικής από την Εισαγωγή - Φαντασία Ρωμαίος και Ιουλιέττα, επίσης του Τσαϊκόφσκι. Στη παραγωγή του Μπαλέτου της ΕΛΣ, η χορογραφία εστιάζει στο όνειρο της Κλάρας, που αποδεικνύεται μια δραματική διαδικασία ενηλικίωσης μέσα από την αγάπη και τον φόβο.
Τα εντυπωσιακά σκηνικά και τα κοστούμια της παραγωγής έχει σχεδιάσει ο διακεκριμένος σκηνογράφος Κριστόφ Κρέμερ, ο οποίος έχει συνεργαστεί με σημαντικά λυρικά θέατρα και φεστιβάλ όπως η Κρατική Όπερα της Βιέννης, Κρατική Όπερα Δρέσδης, Φεστιβάλ Μπρέγκεντς, Γερμανική Όπερα Ρήνου, Θέατρο των Ανακτόρων Μονάχου, Κρατικό Θέατρο Βισμπάντεν κ.ά.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Video

  • Ο Καρυοθραύστης

Χορηγοί επικοινωνίας

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ NEPITMEGA ΣΚΑΪΣΚΑΪ 100.3ΠΡΩΤΟ Πρόγραμμα ΤΡΙΤΟ Πρόγραμμα KOSMOSΕΝ ΛΕΥΚΩΜΕΛΩΔΙΑPROTAGONPEPPER ΑΘΗΝΑ 9,84ANAmpa.grΑΘΗΝΟΡΑΜΑ DANCE PRESSMONOPOLICULTURE NOWEλ Culture νέο logoDancetheater

Χορηγοί

INGLOT

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ