Εναλλακτική Σκηνή

Δράσεις για όλη την οικογένεια 

Κυριακάτικα Πρωινά

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
4, 11, 18, 25 Φεβρουαρίου 2018
4, 18 Μαρτίου 2018
1 Απριλίου 2018

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Στούντιο Μπαλέτου Εθνικής Λυρικής Σκηνής
VIP Lounge Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Αίθουσα Χορωδίας Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

*Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται δύο ώρες πριν την έναρξη των εκδηλώσεων από τα Ταμεία της ΕΛΣΤα κυριακάτικα πρωινά στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είναι μια εβδομαδιαία συνάντηση των "φυλών" της Αθήνας. Τα "Κυριακάτικα πρωινά" της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ απευθύνονται στο ετερόκλητο και πολύχρωμο κοινό που κατακλύζει το Πάρκο και τους χώρους του ΚΠΙΣΝ και, κυρίως, στις οικογένειες που αναζητούν εναλλακτικές προτάσεις πολιτισμού και ψυχαγωγίας. Κύριος στόχος του κύκλου αυτού εκδηλώσεων είναι να φέρει σε επαφή το κοινό αυτό με τις τέχνες που υπηρετεί η Εθνική Λυρική Σκηνή: την όπερα, την κλασική μουσική και το χορό, μέσα από μια σειρά πρωτότυπων συναυλιών, εργαστηρίων και δρώμενων.ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ
Μουσικές ερωτικές επιστολές 
4 Φεβρουαρίου 2018 / Ώρα έναρξης: 13.00 
Ερμηνεύουν: Παναγιώτης Εξαρχέας, Άρης Μπαλής, Κορνήλιος Σελαμσής
Αίθουσα Χορωδίας Εθνικής Λυρικής Σκηνής   

Φάκελοι, χειρόγραφα, γραμματόσημα, ημερομηνίες, τόποι, αποστολείς και παραλήπτες. Μηνύματα. Και συγκεκριμένα ερωτικά μηνύματα. Μια εγγενώς ηδονοβλεπτική συνθήκη δημόσιας ανάγνωσης των πιο ιδιωτικών σκέψεων ερωτευμένων ανθρώπων. H μουσική παρούσα άλλοτε με τρόπο συμβολικό υπό την μορφή ενός πραγματικού ασυρμάτου, ραδιοφώνων και σημάτων μορς και, άλλοτε, με πολύ πιο κυριολεκτική σημασία, γίνεται ένας μεσάζοντας που αντικαθιστά τον αργό παλαιό χρόνο των ταχυδρομείων και ολοκληρώνει τη μετακίνηση της πληροφορίας ανάμεσα στους αγαπημένους αλλά και προς το κοινό.

ΜΠΑΜΠΑ...ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ; 

Εργαστήριο μπαλέτου και χορευτικού παιχνιδιού για μπαμπάδες με τα παιδιά τους. 
Εμψυχώνουν: Παυλίνα Ανδριουπούλου, Ολίβια Θανάσουλα
11 Φεβρουαρίου 2018 (Για παιδιά 6-8 ετών) & 25 Φεβρουαρίου 2018 (Για παιδιά 9-12 ετών) / Ώρα έναρξης: 11.30 
Στούντιο Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ 
Πληροφορίες- Εγγραφές: 213 088 5742 (Δευτέρα – Παρασκευή 9πμ-3μμ)

Ενάντια σε όλα τα στερεότυπα, οι μπαμπάδες «εξασκούνται» με τα παιδιά τους στο μπαλέτο και το χορευτικό παιχνίδι. Στο εργαστήριο αυτό και οι δύο πλευρές έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν τις δεξιότητες τους αλλά και να ενισχύσουν τη σχέση τους μέσα από κινητικές δραστηριότητες, αυτοσχεδιασμούς και παιχνίδια. Και πάνω από όλα να διασκεδάσουν…Το παιχνίδι υπάρχει μέσα σε όλους μας. Αρκεί να αφήσουμε για λίγο πίσω την καθημερινότητα και να τολμήσουμε να… χορέψουμε!

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ: ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΠΑΡΟΚ 
Lecture recital με το σύνολο μπαρόκ μουσικής Diverse & Bizarre
11 Φεβρουαρίου 2018 / Ώρα έναρξης: 12.00
Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ

Το μπαρόκ σύνολο Diverse & Bizarre παρουσιάζει το ιδιαίτερο στυλ της γαλλικής μουσικής των τελών του 17ου και αρχών του 18ου αιώνα μέσα από 4 έργα μουσικής δωματίου εμβληματικών συνθετών: J.F.Rebel, M.Marais, J.B.Barierre, G.P.Telemann. Τα όργανα εποχής, οι Λουδοβίκος 14ος & 15ος και οι αυλές τους, οι κοινωνικές συγκυρίες και τα θεάματα της εποχής ζωντανεύουν μέσα από την ιστορική ερμηνεία και από τις αφηγήσεις των μουσικών.
Οι Diverse & Bizarre είναι ένα μουσικό σύνολο που ερμηνεύει μπαρόκ και κλασική μουσική με αυθεντικά όργανα, δίνοντας ζωή στα έργα της εποχής μέσω της ιστορικής ερμηνείας, αλλά και του διαλόγου με άλλα είδη τέχνης. Ο πυρήνας του συνόλου αποτελείται από τέσσερις νέους καταρτισμένους μουσικούς, με πολύπλευρη δραστηριότητα:  Αναστασία Μηλιώρη (μπαρόκ βιολί), Κίρα Σαπλαχίδου (φλάουτο τραβέρσο), Fabiola Ojeda (μπαρόκ τσέλο),  Σεβαστιανός Μοτορίνος (τσέμπαλο). 

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ: ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ 20ό ΑΙΩΝΑ; 

Lecture recital με παρουσίαση τριών εμβληματικών έργων του 20ού αιώνα, συνοδευόμενη από παραδείγματα που ρίχνουν φως στις προθέσεις των συνθετών και την εποχή τους.
Άγγελος Λιακάκης (βιολοντσέλο), Τίτος Γουβέλης (πιάνο)
18 Φεβρουαρίου 2018 / Ώρα έναρξης: 12.00 
Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ

Πώς ο Πιερότος του Debussy παίζει κιθάρα στο Φεγγάρι; Πώς προσεύχεται ο Messiaen τραγουδώντας την αιωνιότητα και πώς αποδρά ο Schnittke από τις αγωνίες του; Μουσικές χειρονομίες μπαίνουν στο μικροσκόπιο, σε μία παρουσίαση τριών εμβληματικών έργων του 20ού αιώνα, συνοδευόμενη από παραδείγματα που ρίχνουν φως στις προθέσεις των συνθετών και την εποχή τους.

Η ΦΩΝΗ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ - Η ΦΩΝΗ ΜΟΥ ΚΙ ΕΣΥ 
Εκπαιδευτικό εργαστήριο για γονείς/κηδεμόνες με παιδιά 
4 Μαρτίου 2018 / Ώρα έναρξης: 11.00 
Στούντιο Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ

Πληροφορίες- Εγγραφές: 213 088 5742 (Δευτέρα – Παρασκευή 9πμ-3μμ)
Εκπαιδευτικό εργαστήριο με αφορμή το τραγούδι ως εργαλείο έκφρασης και αγωγό επικοινωνίας. Διά μέσου του παιχνιδιού, της κατεξοχήν μαθησιακής μεθόδου, οι συμμετέχοντες, με την καθοδήγηση της συντονίστριας, τραγουδούν με άλλους και συντονίζονται ρυθμικά, μελωδικά, αρμονικά και σωματικά, αφουγκραζόμενοι το αποτέλεσμα της ομάδας στην οποία μετέχουν. Το μουσικό υλικό του εργαστηρίου είναι μια συλλογή από νανουρίσματα, ταχταρίσματα, παιχνιδοτράγουδα, παραδοσιακά τραγούδια της Ελλάδας και άλλων χωρών, ευρωπαϊκούς κανόνες και μαδριγάλια.


ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ 
Καραόκε ελαφράς μουσικής
18 Μαρτίου 2018 / Ώρα έναρξης: 12.00
Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ

Μια σχεδόν «παράνομη» οικογενειακή ή στο πλαίσιο στενού φιλικού κύκλου συνήθεια, το διαχρονικό καραόκε, έρχεται στην Εναλλακτική Σκηνή, για να δώσει την ευκαιρία της έκφρασης στους λάτρεις του ελαφρού τραγουδιού.


ΤΣΑΪ ΚΥΡΙΩΝ

1η Απριλίου 2018 / Ώρα έναρξης: 12.00
VIP Lounge της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 213 088 5700

Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ σας προσκαλεί για τσάι, τραγούδι και χορό σε μία «ιδιωτική» παράσταση στο μεταμορφωμένο VIP Lounge της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ για ολιγομελείς ομάδες θεατών. Ένα τσάι κυριών, όπου και οι κύριοι γίνονται κατ’ εξαίρεσιν δεκτοί!Φωτογραφία: Ανδρέας Σιμόπουλος / FOSPHOTOS
   

    Ιδρυτικός δωρητής Εναλλακτικής Σκηνής:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Video

  • Diverse & Bizarre / G.P.Telemann, VI Quatuor TWV 43:e4 (Nouveaux quatuor en six suites) Modere

Χορηγοί επικοινωνίας

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΤMEGA ΟΤΕTVΣΚΑΪΑΘΗΝΟΡΑΜΑ ANAmpa.grKOSMOS ΣΚΑΪ 100.3ΜΕΛΩΔΙΑPEPPER ΕΝ ΛΕΥΚΩAthens Voice RadioΑΘΗΝΑ 9,84PROTAGONEλ Culture νέο logoMONOPOLICULTURE NOWJOIN joinradio.gr

Χορηγοί

INGLOTKerastaseATCOM new_ΣΤΑΣΥAEGEANminoan linesAthens International AirportInterbus
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ