Εναλλακτική Σκηνή

Μάνος Χατζιδάκις


Τα τραγούδια της αμαρτίας / Παίδες επί Κολωνώ / Κοινός βίος

Συναυλία

Καλλιτεχνική επιμέλεια Γιώργος Χατζιδάκις

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019
9, 10, 13, 14 Φεβρουαρίου 2019

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 20.30

Σκηνοθετική επιμέλεια Γιάννης Σκουρλέτης / bijoux de kant

Τον Κοινό βίο και τους Παίδες επι Κολωνώ θα ερμηνεύσει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ενώ Τα τραγούδια της Αμαρτίας ο πρωτοεμφανιζόμενος λαϊκός τραγουδιστής Πάρις Κιμιωνής, με συνοδεία στο πιάνο τον Τίτο Γουβέλη.Χορηγός Κύκλου Μάνος Χατζιδάκις: 
    Ιδρυτικός δωρητής Εναλλακτικής Σκηνής:Τιμές εισιτηρίων: €18, €25
Φοιτητικό, παιδικό: €15

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Τρεις εμβληματικοί, αλλά εν πολλοίς άγνωστοι, κύκλοι τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι αποκαλύπτονται στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε καλλιτεχνική επιμέλεια Γιώργου Χατζιδάκι: Ο Κοινός βίος (1977), ένα έργο πάνω σε τέσσερα ποιήματα του Γιώργου Χρονά, το οποίο εκδόθηκε το 1999 στον δίσκο «Μάνος Χατζιδάκις 2000 Μ.Χ.». Οι Παίδες επί Κολωνώ (1977), μια «σκηνική καντάτα» σε στίχους Νίκου Γκάτσου, Μιχάλη Μπουρμπούλη και του συνθέτη. Τα Τραγούδια της αμαρτίας (1992), ένας κύκλος τραγουδιών σε ποίηση Ντίνου Χριστιανόπουλου και Γιώργου Χρονά, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην παράσταση-σταθμό Ενός Λεπτού Σιγή (1995) της Ομάδας Εδάφους του Δημήτρη Παπαϊωάννου. 
Τον Κοινό βίο και τους Παίδες επι Κολωνώ θα ερμηνεύσει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, ενώ Τα τραγούδια της Αμαρτίας ο πρωτοεμφανιζόμενος λαϊκός τραγουδιστής Πάρις Κιμιωνής, με συνοδεία στο πιάνο τον Τίτο Γουβέλη.Κοινός βίος
Ένα έργο πάνω σε μια ποιητική ιδέα μου, που χρησιμοποιώντας ποιήματα του Γιώργου Χρονά σχηματίζεται ένα ειδικό κλίμα διαφορετικού κοινού βίου, ποιητικά τοποθετημένου, με περιγραφές ενός ακριβού κινηματογράφου. Έχουν γραφεί τέσσερα τραγούδια, μα ολόκληρο το έργο μένει ανολοκλήρωτο.
Μάνος Χατζιδάκις 

Παίδες επί Κολωνώ
Οι Παίδες στον Κολωνό είναι τόσο λίγο παιδιά, χωρίς όμως ποτέ να καταφέρουν να γίνουν άνδρες. Οι Παίδες επί Κολωνώ συνθέτουν ελληνικές εικόνες του έρωτα, της αθλιότητας και της απελπισίας.

Μάνος Χατζιδάκις, 4-5 Μαρτίου 1978

Τα τραγούδια της αμαρτίας
[…] μια πολύχρωμη τοιχογραφία που περιέχει ποιήματα του Ντίνου Χριστιανόπουλου κι ένα του Γιώργου Χρονά, βυζαντινές υμνωδίες, λαϊκούς ρυθμούς και μια στρατιωτική μπάντα που να παίζει επίμονα το «Ειδύλλιο του Ζήγκφριντ» του Βάγκνερ. Το έργο αυτό το αφιερώνω σ’ όσους μπορούν ακόμη να διαβρωθούν από τη Μουσική και το Τραγούδι.

Μάνος Χατζιδάκις, 4 Ιανουαρίου 1993

Χορηγοί επικοινωνίας

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΤΟΤΕTVΣΚΑΪANAmpa.grKOSMOS ΣΚΑΪ 100.3ΜΕΛΩΔΙΑPEPPER ΕΝ ΛΕΥΚΩAthens Voice RadioΑΘΗΝΑ 9,84PROTAGONEλ Culture νέο logoMONOPOLICULTURE NOWJOIN joinradio.gr

Χορηγοί

Centivanew_ΣΤΑΣΥAEGEANINGLOTKerastaseInterbus

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ