Καλλιτεχνικές Δράσεις


Όπερα και Μόδα "Il sogno"

Ιδέα - δραματουργική σύλληψη: Ίσμα Τουλάτου
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Ρήγος

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 21 ΜΑΙΟΥ 2015
21 Μαΐου 2015

Ωδείο Αθηνών
Ώρα έναρξης: 21.00
Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας τα οποία θα διανέμονται στην είσοδο του χώρου μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσηςSpecial Guest: Λουκία
Επιμέλεια κοστουμιών: Γιώργος Σεγρεδάκης
Επιμέλεια μεταμορφώσεων: Αχιλλέας Χαρίτος
Φωτισμοί: Xρήστος Τζιόγκας
Μουσική επιμέλεια - πιάνο: Δημήτρης Γιάκας
Bιολί: Παναγιώτης Τζιώτης
Το καθιερωμένο, πλέον, ετήσιο ραντεβού της όπερας και της μόδας επιστρέφει στις 21 Μαΐου 2015, στο Ωδείο Αθηνών, στην Ρηγίλλης στο κέντρο της Αθήνας. Ο τίτλος της φετινής διοργάνωσης είναι Το όνειρο -Il sogno-, μια θεματική που συναντούμε συχνά στις κορυφαίες όπερες του ρεπερτορίου, αλλά ταυτόχρονα και μια διάσταση που αναμφισβήτητα έχει το προσωπικό στίγμα της σχεδιάστριας Λουκίας, η οποία είναι η φετινή προσκεκλημένη από τον χώρο της μόδας.
Ο μέχρι πρότινος εκθεσιακός χώρος του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο ιστορικό Ωδείο Αθηνών, το κτίριο σύμβολο του ελληνικού μοντερνισμού του Ιωάννη Δεσποτόπουλου, θα φιλοξενήσει τη νέα συνάντηση των δύο γοητευτικών κόσμων που φέτος έχει τον τίτλο «Il sogno». Καλεσμένη είναι η μεγάλη κυρία της ελληνικής μόδας, η Λουκία η οποία εμπνέεται από άριες και αποσπάσματα των Ντβόρζακ, Μπερλιόζ, Μασνέ, Ραχμάνινοφ, Λέχαρ, Όφενμπαχ, Πουτσίνι, Ντονιτσέτι κ.ά και αποτυπώνει την προσωπική της σφραγίδα στην βραδιά.   
Στο πιάνο και στη μουσική επιμέλεια της βραδιάς ο Δημήτρης Γιάκας, ενώ τη  σκηνοθεσία και την κίνηση υπογράφει ο πολυτάλαντος Κωνσταντίνος Ρήγος. Πρωταγωνιστούν οι Μονωδοί της ΕΛΣ Βασιλική Καραγιάννη (σοπράνο), Μαρία Κόκκα (σοπράνο), Μυρσίνη Μαργαρίτη (σοπράνο), Άρτεμις Μπόγρη (μέτζο σοπράνο), Νίκος Στεφάνου (τενόρος) και Τάσος Αποστόλου (βαθύφωνος). Συμπράττουν επίσης Χορευτές του Μπαλέτου, αλλά και σπουδαστές της Σχολής Χορού της ΕΛΣ.
Ο γνωστός make-up artist Αχιλλέας Χαρίτος επιμελείται τις αναπάντεχες μεταμορφώσεις των πρωταγωνιστών, ενώ στο εικαστικό αποτέλεσμα δίνει το προσωπικό του στίγμα και ο hair stylist Σταμάτης Καραΐσκος.  


Συμμετέχουν Μέλη του Μπαλέτου και σπουδαστές της Σχολής Χορού της ΕΛΣΩδείο Αθηνών [Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα]  Yπό την αιγίδα του


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ