Εναλλακτική Σκηνή

Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις 

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΟΠΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΛΕΤΟ

Ανακαλύπτοντας την βασίλισσα των ξωτικών

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
21, 22, 28, 29 Απριλίου 2018
6 Μαΐου 2018

Στούντιο Μπαλέτου Β ΕΛΣ 
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 

10.00-13.00 


Εργαστήριο μουσικής και εικαστικών για την παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ Η βασίλισσα των ξωτικών για παιδιά και εφήβους από 7 έως 17 ετών.

Μουσική ομάδα
Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Ανν-Κριστίν Σωφρονίου (μουσικός/ μουσικοπαιδαγωγός/ερευνήτρια), Άντης Σκορδής (μουσικός/συνθέτης)
Εικαστική ομάδα
Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Η Ορχήστρα των Χρωμάτων (Καλλιτεχνικά βιωματικά εργαστήρια)


Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων: 20 συμμετέχοντες
Πληροφορίες – Εγγραφές: 213 088 5742 (Δευτέρα – Παρασκευή 9πμ-3μμ)

 Δωρεάν συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας
Με αφορμή την ιδέα της ανακύκλωσης μουσικού υλικού το εργαστήριο στοχεύει στη δημιουργία μιας νέας εκδοχής της όπερας Η βασίλισσα των ξωτικών του Χένρυ Πέρσελ, επηρεασμένης από το έργο Ludwig Van (1969) του Μ. Κάγκελ. Στόχος είναι η δημιουργία μιας πρωτότυπης ιστορίας, η μουσική επένδυση της οποίας προκύπτει από την ομαδική σύνθεση και δημιουργία των συμμετεχόντων. Ποια ήταν η βασίλισσα των ξωτικών; Πού ζούσε και τι ρούχα φορούσε; Οι συμμετέχοντες μεταμορφώνονται σε σκηνογράφους-ενδυματολόγους, πειραματίζονται με διάφορα υλικά και μαθαίνουν πώς μπορούν να μεταφράσουν σε κοστούμια και αντικείμενα ένα έργο όπερας. Δεν μένουν όμως μόνο σε αυτό! Συνεργάζονται με το παράλληλο μουσικό εργαστήριο και επανεφευρίσκουν τα κοστούμια και τα σκηνικά της καινούριας αυτής εκδοχής της βασίλισσας των ξωτικών.   Μέγας δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ:


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ