Εναλλακτική Σκηνή

Χένρυ Πέρσελ

Η βασίλισσα των ξωτικών

Μπαρόκ όπερα

Μουσική διεύθυνση: Μάρκελλος Χρυσικόπουλος
Σκηνοθεσία-σκηνικά-κοστούμια: Γιάννης Σκουρλέτης / bijoux de kant

Ερμηνεύουν: Χάρης Ανδριανός, Φανή Αντωνέλου, Γιάννης Καλύβας, Θεοδώρα Μπάκα, Νίκος Σπανός


ΠΡΕΜΙΕΡΑ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
27, 28, 29 Απριλίου 2018
4, 5, 6, 11, 12 Μαΐου 2018

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 20.30

Τιμές εισιτηρίων 18, 25 € / Φοιτητικό, παιδικό 12 €

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η λυρική παραγωγή του μπαρόκ έχει μπει τις τελευταίες δεκαετίες στο ρεπερτόριο των μεγάλων θεάτρων όλου του κόσμου, αναπληρώνοντας ένα ιστορικό κενό. Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ φιλοδοξεί να κάνει το μπαρόκ ρεπερτόριο έναν από τους βασικούς άξονες της δραστηριότητάς της, καθώς η αίθουσα της είναι από άποψη μεγέθους και ακουστικής ιδεώδης για τις απαιτήσεις του είδους. 
Το πρώτο έργο που θα ενταχθεί στο ρεπερτόριο της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ την περίοδο 2017-2018 δεν ανήκει στο κυρίαρχο ιταλικό ή γαλλικό ρεπερτόριο της περιόδου, αλλά στο ιδιάζον αγγλικό. Η βασίλισσα των ξωτικών χαρακτηρίζεται ως semi-opera ή Μάσκα καθώς πρόκειται στην ουσία για σκηνική μουσική που έγραψε ο σημαντικότερος συνθέτης του αγγλικού μπαρόκ, ο Χένρυ Πέρσελ (1659-1695) πάνω σε μια διασκευή του Ονείρου καλοκαιρινής νύχτας του Σαίξπηρ από τον σημαντικό θεατρικό συγγραφέα της Παλινόρθωσης, Τόμας Μπέττερτον [Thomas Betterton]. Το έργο του Πέρσελ έχει μικρή σχέση με το έργο του Σαίξπηρ, καθώς δεν συμπεριλαμβάνει κανέναν στίχο του συγγραφέα. Ωστόσο, είναι δείγμα της μουσικοθεατρικής ιδιοφυΐας του συνθέτη του Διδώ και Αινείας και της πλούσιας φαντασίας του, που δίνει ζωή στις αλληγορικές μορφές και τη χαλαρή πλοκή του λιμπρέτου.
Την ευθύνη της σκηνοθεσίας και της εικαστικής προσέγγισης του παραμυθοδράματος του Πέρσελ έχει ο Γιάννης Σκουρλέτης (με την ομάδα bijoux de kant), ένας από τους πιο ιδιοσυγκρασιακούς σκηνοθέτες, του οποίου η αισθητική συνομιλεί άμεσα με το μπαρόκ. Τη μουσική διεύθυνση έχει ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος.    

    Ιδρυτικός δωρητής Εναλλακτικής Σκηνής:Χορηγοί επικοινωνίας

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΤMEGA ΟΤΕTVΣΚΑΪΑΘΗΝΟΡΑΜΑ ANAmpa.grΣΚΑΪ 100.3ΜΕΛΩΔΙΑPEPPER ΕΝ ΛΕΥΚΩΑΘΗΝΑ 9,84PROTAGONEλ Culture νέο logoMONOPOLICULTURE NOWJOIN joinradio.gr

Χορηγοί

INGLOTKerastaseATCOM new_ΣΤΑΣΥAEGEANminoan linesAthens International AirportInterbus

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ