Εναλλακτική Σκηνή

Συναυλία
Έργα Μάνου Χατζιδάκι στην Εναλλακτική Σκηνή

15 εσπερινοί / Μυθολογία


ΠΡΕΜΙΕΡΑ 10 ΜΑΙΟΥ 2018
10, 16, 18, 19 Μαΐου 2018

ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής 
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ώρα έναρξης: 20.30

15 εσπερινοί: Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης (πιάνο), Στέλλα Κυπραίου (κιθάρα), Γιώργος Μουλουδάκης (κιθάρα), Τάκης Καπογιάννης (κοντραμπάσο), Άννα Δερμάνη (άρπα)

Μυθολογία: Ερμηνεύει η Δήμητρα Σελεμίδου, προσαρμογή, ενορχηστρώσεις Λευτέρης Μιχαλόπουλος


Τιμές εισιτηρίων 
18, 25 €
Φοιτητικό, παιδικό 12 €

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η Εθνική Λυρική Σκηνή εγκαινιάζει τον κύκλο Μάνος Χατζιδάκις, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί από το 2017 έως το 2020 στις δύο αίθουσες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε συνεργασία με τον Γιώργο Χατζιδάκι και το Αρχείο Μάνου Χατζιδάκι.

Τον Μάιο του 2018, το αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη θα συνεχιστεί με την παρουσίαση των έργων 15 εσπερινοί και Μυθολογία, στις 10, 16, 18 και 19 Μαΐου. Στους 15 εσπερινούς (1964) ο Μάνος Χατζιδάκις διασκευάζει ισάριθμα δημοφιλή τραγούδια του και ορχηστρικά θέματα για μικρό σύνολο οργάνων. Η Μυθολογία (1966) είναι ένας από τους σημαντικότερους κύκλους τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι. Καινοτόμος τότε και φρέσκος ακόμη και σήμερα φέρει τη σφραγίδα μιας από τις αποδοτικότερες και πιο δημιουργικές συνεργασίες συνθέτη/στιχουργού, όπως ήταν αυτή με τον ποιητή Νίκο Γκάτσο.

     

    Ιδρυτικός δωρητής Εναλλακτικής Σκηνής:Χορηγοί επικοινωνίας

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΤMEGA ΟΤΕTVΣΚΑΪΑΘΗΝΟΡΑΜΑ ANAmpa.grΣΚΑΪ 100.3ΜΕΛΩΔΙΑPEPPER ΕΝ ΛΕΥΚΩΑΘΗΝΑ 9,84PROTAGONEλ Culture νέο logoMONOPOLICULTURE NOWJOIN joinradio.gr

Χορηγοί

ATCOM new_ΣΤΑΣΥAEGEANINGLOTKerastaseTitania hotelATHENS PLAZA HOTELminoan linesAthens International AirportInterbus

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ