Εναλλακτική Σκηνή

ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
Στα όρια της φωνής 

Φράουκε Άουλμπερτ

Beat Box: Φωνητικές ακροβασίες στη σύγχρονη μουσική

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018
4 Ιουλίου 2018

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 20.30

Φωνή, ερμηνεία, σύλληψη: Φράουκε Άουλμπερτ 
Εlectronics, sound projection: Ντόννυ Κάρσαντι 
Φωτισμοί: Γιαιργκ Μπίττνερ

Τιμές εισιτηρίων 12, 15 €
Φοιτητικό, παιδικό 8 €


Η εκδήλωση Beat Box: Φωνητικές ακροβασίες στη Σύγχρονη Μουσική ανήκει στην ενότητα του προγραμματισμού της Εναλλακτικής Σκηνής ΕΛΣ με τον τίτλο "ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ" που εντάσσεται στην Πράξη «ΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣ» (MIS 5004053) με κωδικό 2017ΕΠΑ08510107 (Άξονας 06 του Ε.Π. «ΑΤΤΙΚΗ») και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.
ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Ο φετινός κύκλος Ημέρες Μουσικού Θεάτρου φέρνει στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την μοναδική συναυλία όπου η τέχνη του Beat Box συνδιαλέγεται με τη σύγχρονη μουσική, μέσα από τις φωνητικές ακροβασίες της Φράουκε Άουλμπερτ, της επονομαζόμενης και βασίλισσας της πρωτοπορίας του Αμβούργου,  στις 4 Ιουλίου 2018. 

Το beatboxing, το πέμπτο στοιχείο του χιπ-χοπ, συναντά τη σύγχρονη μουσική. Η Γερμανίδα σοπράνο και performer Φράουκε Άουλμπερτ, σε ένα συναρπαστικό σόλο project, όπου συναντώνται δύο κόσμοι εξ ολοκλήρου αντίθετοι και παράγουν την τέχνη τους. Μέσα από φωνητικές ακροβασίες σε τρία επίπεδα, με βίντεο-οπτικούς σχεδιασμούς και ηλεκτρονικά μέσα, το beatboxing μετουσιώνεται σε μια νεο-αβάντ-γκαρντ τέχνη του ήχου. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα των Μπριγκίτα Μούντεντορφ, Γιώργου Απέργη, Όλε Χιούμπνερ, Γκόρντον Κάμπε, Έριν Τζι και Αλεξάντερ Σούμπερτ. 


Φράουκε Άουλμπερτ
Η «βασίλισσα της πρωτοπορίας του Αμβούργου» Φράουκε Άουλμπερτ είναι μια από τις πιο δραστήριες και πολυτάλαντες τραγουδίστριες της σύγχρονης μουσικής σκηνής. Η σχεδόν απεριόριστη, εντυπωσιακή φωνητική της παλέτα περιλαμβάνει μια έκταση που απλώνεται σε τέσσερις σχεδόν οκτάβες καθώς και κλασικό τραγούδι (διπλωματούχος), τραγούδι με φωνή τοποθετημένη στα λαρυγγικά αντηχεία (overtone singing) και «διφωνικό» / «υποαρμονικό» τραγούδι (undertone singing), πολυφωνικά, τεχνικές από τη βουλγαρική παραδοσιακή μουσική, την κορεατική παραδοσιακή μουσική (γκουγκάκ), την ινδονησιακή παραδοσιακή μουσική γκάμελαν, την τζαζ, την ινδουιστική ντρούπαντ, το μπιτμπόξινγκ κ.ά. Σπούδασε στη Σάντα Κρουθ ντε Τενερίφε στην Ισπανία, καθώς και στο Κίελο και το Αμβούργο στη Γερμανία. Η διπλωματική της εργασία είχε θέμα το «Αρμονικό τραγούδι στη σύγχρονη μουσική». Για τις συναυλίες της έχει ταξιδέψει σε όλον τον κόσμο, έχει τιμηθεί με διάφορα βραβεία και υποτροφίες, ενώ συμμετείχε σε προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών σε Ρώμη, Παρίσι και Στουτγάρδη. Συνεργάστηκε με εξέχοντες συνθέτες και έχει κάνει ηχογραφήσεις για τον κινηματογράφο, τη δισκογραφία και το ραδιόφωνο. Ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνική (συν)διευθύντρια των ομάδων Collect / Project (Αμβούργο / Σικάγο) και Forum Neue Vokalmusik (Αννόβερο), και ιδρυτικό μέλος και σταθερή συνεργάτιδα του συνόλου Decoder Ensemble (Αμβούργο). 

 Ιδρυτικός δωρητής Εναλλακτικής Σκηνής:

Χορηγοί επικοινωνίας

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΤMEGA ΟΤΕTVΣΚΑΪΑΘΗΝΟΡΑΜΑ ANAmpa.grKOSMOS ΣΚΑΪ 100.3ΜΕΛΩΔΙΑPEPPER ΕΝ ΛΕΥΚΩAthens Voice RadioΑΘΗΝΑ 9,84PROTAGONEλ Culture νέο logoMONOPOLICULTURE NOWJOIN joinradio.gr

Χορηγοί

INGLOTKerastaseATCOM new_ΣΤΑΣΥAEGEANminoan linesAthens International AirportInterbus

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ