Εναλλακτική Σκηνή

Φρανσίς ΠουλένκΗ ανθρώπινη φωνή

Μονόπρακτη όπερα βασισμένη στον ομώνυμο θεατρικό μονόλογο του Ζαν Κοκτώ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
30 Νοεμβρίου 2018
2 Δεκεμβρίου 2018
29, 31 Ιανουαρίου 2019
2, 5 Μαΐου 2019

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ώρα έναρξης: 20.30

Σκηνοθεσία: Παναγής Παγουλάτος
Σκηνικό-κοστούμια: Τότα Πρίτσα 
Πιάνο: Σοφία Ταμβακοπούλου, Φρίξος Μόρτζος


Στον ρόλο της Γυναίκας η Έλενα Κελεσίδη
   Ιδρυτικός δωρητής Εναλλακτικής Σκηνής:
Τιμές εισιτηρίων: €18, €25
Φοιτητικό, παιδικό: €15


ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

«Elle», Αυτή, μέσα από ένα μεγάλο τηλεφώνημα με διακοπές και παύσεις, ζει τον οδυνηρό επίλογο της ερωτικής σχέσης με τον αγαπημένο της, «son chéri». 
Ένας μονόλογος για τον προδομένο έρωτα και την απόλυτη μοναξιά πέρα από φύλο, ηλικία, εποχή.
Μετά από σαράντα χρόνια φιλίας με τον Ζαν Κοκτώ, ο Φρανσίς Πουλένκ συνέθεσε το 1958 τη μονόπρακτη αυτή «λυρική τραγωδία» πάνω στον ομώνυμο θεατρικό μονόλογο που έγραψε ο συγγραφέας το 1928. Κίνητρο και για τους δύο δημιουργούς υπήρξε το τέλος μιας επώδυνης ερωτικής σχέσης. 
Αρχικά, ο εκδότης του είχε προτείνει στον Πουλένκ να συνθέσει τον μονόλογο για τη Μαρία Κάλλας, η οποία την εποχή εκείνη βρισκόταν στο απόγειο της δόξας της. Ωστόσο, ο συνθέτης επέλεξε να συνεργαστεί με τη Γαλλίδα υψίφωνο Ντενίζ Ντυβάλ, της οποίας τη θυελλώδη ερωτική ζωή γνώριζε και η οποία μόλις πρόσφατα είχε ερμηνεύσει την Μπλανς στην όπερά του Διάλογοι Καρμηλιτισσών, που είχε παρουσιαστεί με επιτυχία στη Σκάλα του Μιλάνου το 1957. Η Ντυβάλ βοήθησε στη μεταγραφή του θεατρικού σε όπερα και στη συνέχεια υπήρξε επίσης η πρώτη ερμηνεύτρια του ρόλου. 
Η Έλενα Κελεσίδη, μετά τα τριακόσια χρόνια μοναξιάς που βίωσε ως Εμίλια Μάρτυ στην όπερα Υπόθεση Μακρόπουλου του Λέος Γιάνατσεκ, καλείται φέτος να ζήσει τα τελευταία σαράντα λεπτά μιας σχέσης και ίσως μιας ζωής…

Χορηγοί επικοινωνίας

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΡΤMEGA ΟΤΕTVΣΚΑΪΑΘΗΝΟΡΑΜΑ ANAmpa.grKOSMOS ΣΚΑΪ 100.3ΜΕΛΩΔΙΑPEPPER ΕΝ ΛΕΥΚΩΑΘΗΝΑ 9,84PROTAGONEλ Culture νέο logoMONOPOLICULTURE NOWJOIN joinradio.gr

Χορηγοί

INGLOTKerastaseATCOM new_ΣΤΑΣΥAEGEANminoan linesAthens International AirportInterbus

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ