• Ιζαντόρα Ντακ

Βιωματικό εργαστήριο για τον χορό, τη μουσική και τη διαφορετικότητα

Οκτώβριος 2018 – Δεκέμβριος 2018 


Η Ιζαντόρα Ντακ δεν είναι μια τυχαία πάπια. H πρωταγωνίστρια του παιδικού βιβλίου της Στέλλας Μιχαηλίδου είναι μια μικρόσωμη πάπια που ονειρεύεται να γίνει μπαλαρίνα. Ενώ είναι η τελευταία στην τάξη, το όνομά της παραπέμπει συνειρμικά στην κορυφαία χορεύτρια σύγχρονου χορού Ιζαντόρα Ντάνκαν. Η αληθινή ιστορία της ιέρειας του σύγχρονου χορού μέσα από ένα βιβλίο που μιλάει με άμεσο τρόπο για τη μοναδικότητα του καθενός, την αποδοχή του διαφορετικού, την καλλιτεχνική έκφραση και το δικαίωμα στο όνειρο. 
Ακριβώς εκεί στοχεύει και το επιτυχημένο πρόγραμμα Ιζαντόρα Ντακ, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μετατρέπει το Στούντιο Β της ΕΛΣ σε… λίμνη των κύκνων, με τους μικρούς μαθητές (Α', Β΄, Γ΄ & Δ΄ Δημοτικού) να ταυτίζονται με τις περιπέτειες αυτής της ξεχωριστής πάπιας και να απελευθερώνουν την εκφραστικότητά τους. Στο πρόγραμμα, που βασίζεται σε τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και σε μουσικοπαιδαγωγικές μεθόδους, οι μαθητές χορεύουν υπό τους ήχους του Τσαϊκόφσκι, τραγουδούν με μια φωνή, εναλλάσσουν δημιουργικούς ρόλους, πειραματίζονται με τη φωνή τους και συνεργάζονται παίζοντας διασκεδαστικά παιχνίδια. Με τρεις λέξεις: ενθάρρυνση, ευαισθητοποίηση, αποδοχή.

Σχεδιασμός / Υλοποίηση:
Σταυρούλα Παυλίκου (μουσικοθεραπεύτρια, μουσικός), Μαρία Τερζάκη (θεατροπαιδαγωγός, μουσικός)


Αυτοσχέδια χορωδία 

Κάθε Δευτέρα & Πέμπτη
10.00 - 12.00 
Πευκώνας, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, ΚΠΙΣΝ

Οι Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ διοργανώνουν εργαστήριο μουσικής για σχολικές ομάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι μαθητές μιμούνται με τις φωνές και τα σώματά τους ήχους της φύσης καθώς και ανθρώπινους ήχους, δημιουργώντας ηχοτοπία που εμπνέονται από τους ήχους το Πάρκου. 

Σχεδιασμός/Υλοποίηση: Μιχάλης Καταχανάς 

Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας


Αποκλειστική χορηγία:    Μέγας δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ:


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ