• Γάμοι του Φίγκαρο Revisited

Εργαστήριο με αφορμή την παραγωγή όπερας της ΕΛΣ Οι γάμοι του Φίγκαρο

Μάρτιος – Απρίλιος 2019

Τα βαριά σκηνικά, τα εντυπωσιακά κοστούμια και τα κόκκινα βελούδα δεν κάνουν πάντα μια όπερα πετυχημένη. Σε κάποιες περιπτώσεις το μόνο που χρειάζεται είναι τραγουδιστές μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, ένας πιανίστας και μια ντουλάπα για σκηνικό. Τόσο απλά. Στην όπερα τσέπης (pocket opera), αυτή τη μικροσκοπική παραγωγή όπερας, η μουσική και οι ερμηνείες έχουν τον πρώτο λόγο. Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, οι Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις ΕΛΣ συρρικνώνουν σε δύο παράλληλα εργαστήρια την κωμική όπερα Οι γάμοι του Φίγκαρο του Μότσαρτ για τη δημιουργία της pocket εκδοχής της με πρωταγωνιστές όλους εσάς!
Οι συμμετέχοντες στα δύο συνεργαζόμενα εργαστήρια (μουσικής και εικαστικών / σκηνογραφίας) θα μεταμορφωθούν σε συνθέτες, μουσικούς, τραγουδιστές και σκηνογράφους της δικής τους όπερας και θα γίνουν μια μεγάλη παρέα. Σε αυτή την άκρως διασκεδαστική pocket opera όλοι οι καλοί χωράνε! 


Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Ορχήστρα των Χωμάτων, Άντης Σκορδής (συνθέτης), Ανν-Κριστίν Σωφρονίου (μουσικός)
Ημερομηνίες υλοποίησης: 30, 31 Μαρτίου 2019, 6, 7, 13, 14 Απριλίου 2019, 11 π.μ.–2 μ.μ.
Το εργαστήριο ολοκληρώνεται σε κύκλο 6 συναντήσεων (Σάββατο και Κυριακή)
Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων: 40 συμμετέχοντες (εικαστική ομάδα 8–12 ετών / μουσική ομάδα 13–18 ετών) Περίοδος εγγραφών: Ιανουάριος – Mάρτιος 2019
Πληροφορίες / Εγγραφές: 213 088 5742

Δωρεάν συμμετοχή με σειρά προτεραιότητας Μέγας δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ:


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ