• Το πιάνο στην τζαζ: Συνοδεία και αυτοσχεδιασμός

Νοέμβριος 2018

Η ζωή είναι σαν την τζαζ: είναι καλύτερη όταν αυτοσχεδιάζεις
- Τζωρτζ Γκέρσουιν

Οι Εκπαιδευτικές & Κοινωνικές Δράσεις της ΕΛΣ δεν αγαπούν μόνο το πιάνο, αγαπούν και την τζαζ. Αν ανήκετε στην ίδια κατηγορία, "πίνετε νερό στο όνομα" του μέγιστου Τζωρτζ Γκέρσουιν και είστε νέος μουσικός της τζαζ ή κλασικός πιανίστας, τότε αξίζει να παρακολουθήσετε το τετραήμερο σεμινάριο με θέμα Το πιάνο στην τζαζ: Συνοδεία και Αυτοσχεδιασμός. Το εργαστήριο για τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο του πιάνου στην τζαζ διοργανώνεται σε συνεργασία με τον διακεκριμένο πιανίστα Σπύρο Μάνεση, ο οποίος ανήκει στη νέα γενιά Ελλήνων μουσικών της τζαζ με πολύχρονες σπουδές σε Ελλάδα και Ολλανδία και καλλιτεχνική δραστηριότητα σε όλη την Ευρώπη. 
Το εργαστήριο απευθύνεται σε σπουδαστές και επαγγελματίες μουσικούς της τζαζ, καθώς και σε κλασικούς πιανίστες που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το πιάνο ως όργανο της τζαζ. Ο ρόλος του πιάνου στην τζαζ, ο αυτοσχεδιασμός και ζητήματα τεχνικής του οργάνου, είναι κάποιοι από τους βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί το σεμινάριο. Παράλληλα θα επιχειρηθεί μια γνωριμία με τα κυρίαρχα ρεύματα της ιστορίας της τζαζ με έμφαση στην αισθητική τους διάσταση.

Οι υποψήφιοι ενεργοί συμμετέχοντες καλούνται να καταθέσουν ένα σύντομο βιογραφικό στο οποίο να αναφέρεται η εξοικείωση τους με την μουσική και ειδικότερα με την τζαζ (έως 500 λέξεις). 

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Σπύρος Μάνεσης
Ανώτατος αριθμός ενεργών συμμετεχόντων:  15 συμμετέχοντες
Κατώτατο όριο ηλικίας συμμετεχόντων: 15 ετών
Ημερομηνίες υλοποίησης: 3, 4, 10, 11 Νοεμβρίου
Το εργαστήριο ολοκληρώνεται σε κύκλο 4 συναντήσεων 
Περίοδος εγγραφών: Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 2018 
Πληροφορίες / εγγραφές: 213 088 5742 


      Χορηγός: 

 Μέγας δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ:ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ