• Σωματοποιώντας τον ήχο

Σωματοποιώντας τον ήχο
Εργαστήριο κίνησης για μεικτή ομάδα ατόμων με ή χωρίς αισθητηριακές αναπηρίες
Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ 
Νοέμβριος 2018 – Απρίλιος 2019

Το σώμα αποτελεί το κατεξοχήν πρωτογενές μέσο μουσικής και χορευτικής έκφρασης. Η φωνή και η κίνηση (κυρίαρχα στοιχεία όλων των παραδόσεων) δημιουργούν τον σκελετό της μουσικής φόρμας και όταν συναντιούνται με σύγχρονες καλλιτεχνικές προσεγγίσεις δημιουργούν ένα νέο αυτόνομο μέσο έκφρασης που εκμεταλλεύεται αποκλειστικά τη χρήση του ανθρώπινου σώματος για την παραγωγή μουσικής (body music). 
Στο εργαστήριο αυτό εξερευνούμε τον χώρο και τις ηχητικές δυνατότητες του σώματός μας και δημιουργούμε πρωτότυπα ηχοτοπία βασιζόμενοι σε τεχνικές σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού και body music. Αναπτύσσουμε την κιναισθητική μας αντίληψη, την ικανότητα ανάγνωσης και σωματοποίησης του ήχου, τη διαχείριση των εκφραστικών μας μέσων, την επικοινωνία, και διεγείρουμε τη δημιουργικότητα και τη φαντασία μας κάνοντας συνειδητή τη δυνατότητα παιχνιδιού ανάμεσα στα δύο αυτά ερμηνευτικά εργαλεία.

Σχεδιασμός / Υλοποίηση: Γιώτα Πεκλάρη (χορεύτρια, χορογράφος, καθηγήτρια χορού) σε συνεργασία με τις: Εύα Καρτερού (χορεύτρια, παιδαγωγός), Βίκη Σκορδαλή (ηθοποιός, χορεύτρια)

Ειδικός συνεργάτης: Θάνος Δασκαλόπουλος (body musician) Μέγας δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ:


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ