Διαπολιτισμική Χορωδία

Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ - Κοινωνικό Πρόγραμμα

H Διαπολιτισμική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής έχει ξεκινήσει τη στελέχωση και τις πρόβες της από τον περασμένο Δεκέμβριο του 2016. Τα μέλη της προέρχονται από διαφορετικές χώρες του κόσμου, όπως Ιράν, Σλοβακία, Νέα Γουινέα, Συρία, Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα κ.ά. Το κοινωνικό αυτό πρόγραμμα της ΕΛΣ φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χώρο δημιουργίας, έκφρασης και κοινωνικής δικτύωσης των συμμετεχόντων συνδυάζοντας παραδοσιακά τραγούδια από τις χώρες προέλευσης των συμμετεχόντων, με το κλασικό χορωδιακό ρεπερτόριο.

Τον Οκτώβριο του 2017 η Διαπολιτισμική Χορωδία επισκέπτεται χώρους ξένων κοινοτήτων, φιλοξενίας προσφύγων και τα ανοιχτά σχολεία μεταναστών του Δήμου Αθήνας όπου διεξάγει εργαστήρια, με στόχο να μεταδώσει τη χαρά του τραγουδιού και να υποδεχτεί ακόμα περισσότερα μέλη ξένων κοινοτήτων που κατοικούν μόνιμα ή προσωρινά στην Αθήνα, ενήλικες, μετανάστες, πρόσφυγες και αλλοδαπούς, περνώντας έτσι στο δεύτερο δημιουργικό της κύκλο.

Οι συναντήσεις της Διαπολιτισμικής Χορωδίας αρχίζουν επισήμως στην αίθουσα χορωδίας της ΕΛΣ στο χώρο του ΚΠΙΣΝ τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα 6-8μμ.

Διεύθυνση χορωδίας από το Σεπτέμβριο του 2017: Bασούλα Δελλή. Με την υποστήριξη των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ.

Δηλώσεις συμμετοχής στο email education@nationalopera.gr, στα τηλέφωνα 213 0885754-55 ή με μήνυμα στη σελίδα των Εκπαιδευτικών/ Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ στο FB: www.facebook.com/educationnationalopera
 
Σας περιμένουμε!


Τμήμα Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών δράσεων ΕΛΣ

Ταυτότητα & ιστορικό προγράμματος: Τον Οκτώβρη του 2016, η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ εγκαινιάζει τη λειτουργία ενός εργαστηρίου διαπολιτισμικής χορωδιακής αγωγής, το οποίο απευθύνεται σε μόνιμους ή προσωρινούς κατοίκους της Αθήνας: πρόσφυγες, μετανάστες, αλλά και ημεδαπούς.  Ξεκίνησε τις συναντήσεις τον Ιανουάριο του 2017 υπό τη διεύθυνση της Αυγερινής Γάτση και την υποστήριξη του τμήματος Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της ΕΛΣ.

Ο διαπολιτισμικός της χαρακτήρας επιτρέπει την ισότιμη ανταλλαγή μουσικού ρεπερτορίου μεταξύ των μελών της, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα περιβάλλον δημιουργικής εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.

Με προτεραιότητα την πολυφωνία, τη συνύπαρξη και τη συνδημιουργία, η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, απευθύνεται, μέσω ανοιχτής πρόσκλησης, σε συμμετέχοντες ανεξαρτήτως μουσικής εκπαίδευσης και εμπειρίας στο χορωδιακό τραγούδι. Η διαδικασία επιλογής των συμμετεχόντων δεν συμπεριλαμβάνει μουσική ακρόαση, αλλά δίνει έμφαση στην έκφραση ενδιαφέροντος και στη μέγιστη δυνατή συστηματική συμμετοχή στο εργαστήριο. 
Συνδυάζοντας παραδοσιακά τραγούδια από τις χώρες προέλευσης των συμμετεχόντων με κλασικό χορωδιακό ρεπερτόριο, το εργαστήρι φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χώρο δημιουργίας, έκφρασης και κοινωνικής δικτύωσης των συμμετεχόντων. 

Η Εναλλακτική Σκηνή, το Πάρκο του ΚΠΙΣΝ και χώροι συναθροίσεων σε γειτονιές των όμορων δήμων και της Αθήνας (πλατείες, πάρκα, φεστιβάλ, χώροι φιλοξενίας κ.ο.κ.) φιλοξενούν τις συναυλίες της διαπολιτισμικής χορωδίας. 

Η πρώτη ανοιχτή συναυλία δόθηκε την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 στην πλατεία Κυψέλης.

   

   Ευχαριστούμε το κατάστημα "ο Δρόμος του Τσαγιού" 
   που στηρίζει τις εβδομαδιαίες συναντήσεις της χορωδίας.
   
    Μέγας δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ:


  Μέγας δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ:  Μέγας δωρητής Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων ΕΛΣ:


ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ